Sfântul Nicolae, aşteptat de copii. Află lucrurile mai puţin cunoscute despre acest sfânt

sură foto /nightnews.ro

Sfântul Nicolae, aşteptat de copii. Află lucrurile mai puţin cunoscute despre acest sfânt

Copii cuminţi ăl aşteaptă în această seară pe Moş Nicolae să le aducă daruri. Ăşi vor lustruit ghetuţele pe care Moşul urmează să le umple cu cadouri.

Dar cine este acest Moş darnic? Tradiția ne spune că Sfântul Nicolae  este al doilea sfânt făcut de Dumnezeu, care stă alături de Părintele ceresc, în stânga lui, notează traditii-superstitii.ro.

E milostiv față de săraci, ajută văduvele, orfanii și dăruiește bani tuturor oropsiților. Sfântul Nicolae este, de asemenea, protector al copiilor, fiind primul moș darnic care le face acestora cadouri odată cu venirea iernii.

Există obiceiul, la sate, ca în ziua de Sfântul Nicolae feciorii să se organizeze în cete și să-și aleagă gazda unde vor merge pentru repetițiile colindelor de Crăciun și de Anul Nou, potrivit sursei citate.

Din bătrâni aflăm faptul că Sfântul Nicolae se mai serbează și pentru ajutor la boli și lovituri, dar și pentru sprijin acordat în orice situații.

Totodată, în noaptea de Sfântul Nicolae, tradițiile românești vorbesc și despre ritualuri magice, farmece și prognosticuri meteorologice.

Astfel, se vor pune crenguțe de pomi fructiferi în apă, pentru a înflori până la Anul Nou, ocazie cu care se va afla rodul livezilor din anul ce urmează., mai notează traditii-superstitii.ro.

Se spune în tradiția românească că iarna începe la Sfântul Niculai, când, acesta, trebuie să-și scuture braba cea albă, cu alte cuvinte, trebuie neapărat să ningă. Dacă totuși se întâmplă să nu ningă de Sfântul Nicolae, atunci se zice că ar fi întinerit Sfântul Niculaie.

Vezi şi https://republikanews.ro/prahovenii-invitati-la-un-eveniment-deosebit-de-craciun-invitati-speciali/?fbclid=IwAR1UEyhWXxnanEWSTlO1Ql-lM38pZqne1MC-6KwF3akPfiZeVn5QnOWMEgo

pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here