logo
RNTV Live

Sesiunea de toamnă a examenului de BACALAUREAT/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Sesiunea de toamnă a examenului de BACALAUREAT

O noua sansa pentru absolvenții de liceu. Aceștia vor susține  în ultimele săptămâni din vacanța de vară a doua sesiune de Bacalaureat. Mai bine de 35.000 de candidați care nu au susținut sau nu au promovat până acum examenul sunt așteptați, de marți, să susțină probele în cadrul sesiunii de toamnă.

Sesiunea de toamnă a examenului de BACALAUREAT

La examenul de Bacalaureat sunt așteptați, în a doua sesiune din acest an, 22.586 de candidați care provin din promoţia curentă și 12.237 de candidați din promoţiile anterioare.

Probele se vor desfășura în 138 de centre de examen. Ele vor avea loc incepand de marți. Pe 16 august, la limba și literatura română vor susține probă scrisă. Pe 17 august, proba obligatorie a profilului. Pe 18 august proba scrisa la alegere a profilului și specializării, iar pe 19 august probă scrisa la limba și literatura maternă. Probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale sunt programate în intervalul 22 – 29 august. Pe 31 august, până la ora 12, vor fi afișate în format anonimizat primele rezultate. Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format clasic cât și electronic. 

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor din perioada 1 – 2 septembrie, vor fi comunicate pe 3 septembrie.

126.000 de absolventi de liceu s-au înscris la examenul de bacalaureat, sesiunea de vară

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor