Serviciul de asistenţă virtuală al Amazon, Alexa, va fi dotat cu inteligenţă artificială, conform anunțului făcut de companie săptămâna trecută.

Cu ajutorul AI, Alexa ar trebui să poată compune un mesaj pe care să-l trimită unui contact sau o reţetă pe baza ingredientelor pe care utilizatorul le are la dispoziţie, totul printr-o simplă comandă verbală dată în sufragerie sau în bucătărie.

“Va dura ceva timp pentru a integra aceste tehnologii în ecosistemul Alexa. Dar sunt foarte optimist şi cred că avem un început excelent”, a recunoscut Dave Limp, vicepreşedinte senior pentru dispozitive şi servicii la Amazon, în timpul unei prezentări la Washington.

O versiune în limba engleză a Alexa AI va fi disponibilă opţional pe toate dispozitivele Amazon (cum ar fi boxele inteligente Echo) din Statele Unite în lunile următoare.

Alexa va putea să creeze o aparenţă de relaţie personală cu utilizatorii, în special informându-i despre obiceiurile lor sau despre echipele lor sportive preferate.

“De exemplu, ai putea spune: Alexa, în fiecare dimineaţă la ora 08:00 porneşte cafetiera, deschide jaluzelele, redu luminile din birou şi difuzează ştirile de dimineaţă şi, iată, se creează o rutină”, a explicat el.

„Acum puteți avea conversații aproape umane cu Alexa”, a declarat Dave.

“Precizia într-o locuinţă conectată înseamnă că da, am aprins lumina potrivită, am încuiat uşa potrivită, că suntem siguri de starea sistemului de securitate”, a spus Daniel Rausch, responsabil cu funcţionarea serviciului Alexa.

Limp, care părăsește compania înainte de sfârșitul anului, a arătat cum se poate pune o serie de întrebări fără a utiliza în mod repetat cuvântul de trezire „Alexa”, o funcție nouă pentru cel puțin unele dispozitive Alexa, cum ar fi Echo Show 8 reîmprospătat.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *