logo
RNTV Live

Serviciile Facebook și Instagram întâmpină probleme de funcționare la nivel global, iar utilizatorii sunt delogați automat.

A 3D printed Facebook’s new rebrand logo Meta and Facebook logo are placed on laptop keyboard in this illustration
Constantin Corina


Facebook și Instagram au experimentat o cădere la nivel global, marți după-amiază. Utilizatorii sunt delogați automat din site și aplicație și întâmpină dificultăți în a se reconecta.

Problemele păreau să fi început în jurul orei 15:00 astăzi, potrivit Down Detector, un site web care urmărește întreruperile internetului. Între ei, peste 30.000 de persoane au raportat probleme cu Instagram și Facebook în ultima oră. Toate cele trei site-uri afectate sunt deținute de Meta, care operează și WhatsApp – deși pare să funcționeze bine.

Pe Twitter ( X), oamenii raportează că ambele platforme nu se încarcă. Instagram le afișează utilizatorilor un mesaj de eroare care spune „nu s-au putut încărca postările”, în timp ce Facebook spune „sesiune deconectată”.

Cu conectările Facebook folosite și pentru a accesa alte site-uri, accidentul poate avea implicații mai largi pentru utilizatori.

„Meta este defect sau sunt piratat?” scrie un utilizator.

„M-am întrebat dacă și eu am fost piratat. Tocmai am fost scos de pe Facebook fără motiv. Nu mă pot conecta din nou. Îmi spune că parola mea este greșită”, a răspuns o altă persoană.

Ultima dată când Meta a avut o criză majoră a fost în 2021. Prăbușirea la nivel mondial care a afectat Facebook, Instagram și WhatsApp a fost raportată de 14 milioane de ori, făcând-o una dintre cele mai mari întreruperi din istoria DownDetector.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor