logo
RNTV Live

Service-urile şi spălatoriile auto, în atenţia ITM Prahova. Vin noi controale!

controale ITM Prahova
Mihai Constantinescu

Service-urile şi spălatoriile auto, în atenţia ITM Prahova. Au vrut să se asigure că tot personalul lucrează cu carte de muncă asa că, în perioada 06 – 08.09.2021au fost realizare controlae. Acţiunile s-au desfăşurat în cadrul Campaniei Naționale în vederea reducerii incidenţei muncii nedeclarate şi subdeclarate.

Obiectivele campaniei au fost:

  • Identificarea şi combaterea muncii nedeclarate şi luarea măsurilor ce se impun  pentru determinarea respectării de către angajatori a prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă;
  • identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca copiilor şi tinerilor;
  • Determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale de muncă pentru persoanele depistate fără forme legale de angajare, de a le înregistra în REVISAL şi de a le transmite la inspectoratul teritorial de muncă.
  • creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a angajaţilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă.
  • Diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea de către angajatorii care desfăşoară activitate în domeniile amintite, a prevederilor legale menţionate;
  • eliminarea neconformităţilor constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate şi aplicarea de sanţiuni contravenţionale corespunzătoare.

Rezultatele acţiunilor din service-urile şi spălatoriile auto

  Au fost fost verificaţi 48 agenţi economici. În rândul lor au identificat 5 persoane care prestau activitate fără a avea încheiate contracte individuale de muncă. Au fost aplicate amenzi în valoare totală 105.000 de lei.

Totodată, inspectorii de muncă au constatat o serie de deficienţe în domeniul  relaţiilor de muncă, fiind dispuse 19 măsuri în vederea remedierii acestora.  Printre neconformităţile constatate au fost şi următoarele:

-neacordarea drepturilor salariale;

– transmiterea datelor eronate in Reges;

– lipsa copiilor contractelor individuale de muncă la locul desfăşurării activităţii;

– neevidenţierea programului de lucru;

– neeliberarea adeverintelor de vechime;

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova va continua acţiunile de verificare şi îndrumare a angajatorilor până la finalul acestui an.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/presedintele-romaniei-deschide…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor