logo
RNTV Live

Sentința în dosarul Bădescu-Ghiță este așteptată astăzi!

Sentința în dosarul Bădescu-Ghiță este așteptată astăzi!
Ciprian Radu

Sentința în dosarul Bădescu-Ghiță este așteptată astăzi!

ICCJ urmează să se pronunţe astăzi în dosarul în care sunt implicaţi Sebastian Ghiţă şi fostul primar al Ploieştiului Iulian Bădescu.

Procurorii au solicitat pedeapsă cu închisoarea orientată spre nivelul maxim pentru cei doi.

De asemenea, a fost solicitată şi obligarea celor doi la plata în solidar a 1,5 milioane lei către Primăria Ploieşti. Plus confiscarea sumei de peste 900.000 de lei de la Bădescu şi a celei de 1,1 mil lei de la Ghiţă, informează news.ro.

CITEȘTE și Polițiștii s-au pensionat pe rupte! Deficit uriaș de personal la MAI

A fost cerută şi menţinerea sechestrului instituit de DNA asupra imobilelor şi bunurilor.

În iulie 2015, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Ghiţă şi Bădescu pentru dare, respectiv luare de mită. Mai sunt acuzați de abuz în serviciu şi spălare de bani.

În cursul anului 2013, primarul Iulian Bădescu a acordat clubului Asesoft Ploieşti o finanţare nerambursabilă suplimentară de 1.500.000 lei.

Iulian Bădescu ar fi pretins şi primit de la Sebastian Ghiţă o casă de locuit situată în municipiul Ploieşti, în valoare de 1.041.600 de lei. Sumă din care Bădescu a suportat personal doar 124.000 de lei, se mai arată în sursa menţionată.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor