logo
RNTV Live

Senatorii și-au pus în cap toată România! Daniel Savu, printre cei arătați cu degetul

oprea
rnews

Luni, 73 de senatori, printre care și prahoveanul Daniel Savu, au votat împotriva cererii DNA de urmărire penală a fostului ministru de interne şi vicepremier Gabriel Oprea. Chiar dacă românii s-au obișnuit cu astfel de știri în ultimii ani, ceea ce s-a întâmplat la începutul acestei săptămâni a reușit să stârnească o avalanșă de reacții și luări de poziție în spațiul public. Editorialiștii celor mai importante instituții de presă centrale și-au expus opiniile și au criticat dur votul senatorilor. Redăm mai jos câteva fragmente din articole apărute pe această tema:

„Vedeți că Parlamentul a blocat justiția, apărând un suspect de crimă. N-am auzit nici un piuit principial din partea voastră, magistrați viteji și gargaragii. Cum de v-a scăpat tocmai asta? Tragediile unor cetățeni obișnuiți și abuzurile unor  foști miniștri nu pot fi investigate din cauză că Parlamentul a trântit, luni, 19 septembrie, ușa în nasul procurorilor. Nu vă revoltă, magistraților? Nu simțiți nevoia să apărați principiul separării puterilor în stat? Mă adresez direct magistraților din Uniunea Națională a Judecătorilor din România, promotorii unei dezgustatoare forme de protest: greva pentru bani făcută în numele unor principii înalte. Unde v-a dispărut, magistraților, grija față de independența justiției tocmai acum, când sunteți loviți în plin de politicieni?” – Dan Tapalagă, Hotnews, „Memorandiștilor cu gura plină de principii!”

„Îţi vine să verşi? E bine. Nu, nu te speria! Nu ai nimic greşit în tine, nu eşti bolnav, nu te grăbi să-nghiţi pastile. Eşti om. Atât. Eşti încă om. Nu-s mulţi ca tine, deşi tu speri ca prostul să mai fie şi alţii aşa. Să le vină să verse şi lor în toiul nopţii, când îi trezeşte scârba. (…) M-am tot gândit la ziua de luni. A fost o zi neagră. Numai tâmpiţii nu au putut fi revoltaţi. Doar nişte imbecili ar mai putea să treacă, în linişte, peste o zi ca cea de luni. Am asistat la un dezmăţ naţional făcut de 73 de criminali în serie, ajunşi, din cauza unor nebuni, a unor proşti, a unor nimeni, în Senatul României. Am văzut cum 73 de nemernici, toţi, absolut toţi nişte scursuri umane, nişte analfabeţi, nişte penali specializaţi în furat bani şi distrus vieţi, ne-au ucis ţara. A fost o zi în care armata asta de 73 de asasini ne-a luat ţara-n mâini, a sugrumat-o, a trântit-o la pământ şi a trecut peste ea strivind-o în picioare. Aşa a fost ziua de luni.  A fost o zi în care cei 73 de nemernici din Senat l-au scăpat de judecată pe generalul interlopilor Gabriel Oprea. O zi în care o crimă, cea a poliţistului Bogdan Gigină, nu poate fi judecată în ţara asta. În ţara asta a noastră în care, de un sfert de veac, urlăm pe la toate colţurile, ne văităm pe unde apucăm, ne dăm cu capul de toţi pereţii Facebookului că vrem democraţie, că vrem dreptate, că vrem justiţie. A fost o zi în care 73 de indivizi oarecare au decis că ei sunt judecătorii absoluţi ai poporului. Că singurul proces pentru această moarte, de care unul din haita lor e de vină, e simplu, cu nişte bile aruncate, pe ascuns, în două urne.  A fost o zi în care cei 73 de ticăloşi au decis că sunt mai presus decât oricare dintre noi, milioanele de fraieri care muncim ca să le plătim lor salariile, ca să aibă ei ce fura. (…)A fost o zi în care cei 73 de nenorociţi din Senat au scuipat pe sute de mii de oameni ieşiţi în stradă, acum un an, în toată ţara, sătui de atâtea crime, sătui de jafuri, sătui de corupţie, sătui de prea multă bătaie de joc. A fost o zi în care nici moartea lui Bogdan Gigină, nici Colectiv, nici toate visurile noastre că vom schimba ceva în bine după atâtea tragedii n-au mai contat” – Ramona Ursu, Adevărul „Măi, Oprea! Măi, criminalilor, cum să vă mai vorbim ca să nu ne mai ucideţi?”

„Decizia senatorilor de a-l feri pe Gabriel Oprea de mersul în instanță e și ea de neînțeles. Las la o parte faptul că e vorba despre o acuzație care stîrnește emoții uriașe, moartea din culpă, acuzație care transformă Senatul în apărător al unui criminal. Las la o parte că prin decizia de luni PSD și-a bătut un prim cui în sicriul electoral, pentru că pe seama acestui partid e pusă aberația din Senat” – Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei, „O greșeală politică de neiertat: votul dat de Senat pentru păstrarea imunității lui Gabriel Oprea”

„Deși bietul băiat a murit la datorie, nu exemplul lui le dă frisoane parlamentarilor noștri. Dorința lor este să se substituie justiției, să o împiedice să-și facă treaba și, dacă se poate, să se transforme într-o instituție deținătoare a unei puteri expandate. Sensibil la principiul separării puterilor în stat ori de câte ori își vede, fie și iluzoriu, diminuate prerogativele, Parlamentul se socotește, în mod repetat, sfidător și nu foarte inteligent, în drepturile lui atunci când obstrucționează, în loc să ajute, exercitarea corectă a actului de dreptate. Reprezentanții acestui Legislativ de soi socotesc, dacă nu toți, atunci o majoritate confortabilă, că treaba pentru care au fost aleși și au pătruns în sistem este să își autoconserve pozițiile, privilegiile, să mărească, pe cât posibil, distanțele față de toate celelalte categorii de cetățeni, ca și privilegiile de care ei dispun” – Ovidiu Pecican, România Liberă, „Parlamentul, Oprea și Gigină”

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor