logo
RNTV Live

Senator american: „Eliminați imediat TikTok!”

tiktok-news-627a589cc98ff-sej-1280×720
Ștefan Petre

Michael Bennet, senator democrat din comisia de informații a Statelor Unite ale Americii, a declarat că aplicația TikTok, deținută de compania chineză ByteDance, ar trebui eliminată din magazinele de aplicații deținute de Apple și de Google.

Aplicația folosită extrem de mult la nivel global reprezintă, conform acestui senator, un risc pentru securitatea națională, din cauza implicării guvernului chinez, transmite Reuters. De aceea, Congresul deja a interzis folosirea TikTok pe dispozitivele guvernului federal, pentru a opri colectarea datelor sau răspândirea propagandei chineze.

„Nicio companie supusă dictaturilor PCC (Partidului Comunist Chinez) nu ar trebui să aibă puterea de a acumula date atât de extinse despre poporul american sau de a crea conținut pentru aproape o treime din populația noastră. Având în vedere aceste riscuri, vă îndemn să eliminați imediat TikTok din magazinele voastre de aplicații respective” – Michael Bennet, în scrisoarea adresată directorului general al Alphabet, Sundar Pichai, și directorului general al Apple, Tim Cook

Nu este prima dată când senatorii americani își exprimă îngrijorarea cu privire la una dintre cele mai populare aplicații mobile din lume. Republicanii au fost, în mare măsură, cei care au și-au manifestat preocupările legate de securitatea națională și folosirea TikTok, deși senatorul democrat Dick Durbin i-a îndemnat anterior pe americani să nu mai folosească aplicația. Inclusiv fostul președinte Donald Trump a încercat, prin mai multe demersuri, să blocheze și să interzică TikTok în SUA, dar a fost oprit de instanțe.

Directorul executiv al TikTok, Shou Zi Chew, urmează să se prezinte în fața Comisiei pentru Energie și Comerț a Camerei Reprezentanților din SUA în luna martie pentru a nega implicarea guvernului chinez în conținutul aplicației și manipularea datelor personale. În Camera Reprezentanților, formată majoritar din republicani, Comisia pentru afaceri externe va organiza luna aceasta un vot care vizează blocarea utilizării aplicației pentru videoclipuri scurte în Statele Unite.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor