logo
RNTV Live

Galerie Foto/Semnal de alarmă:” Toată porțiunea de teren de lângă Salină este plină de surpături și gropi care sunt acoperite cu pământ și nisip, pentru ca turiștii să nu se sperie. Tot orașul Slănic va ajunge în timp o groapă”

Salină
Mihai Constantinescu

Slănicul se transformă în groapă

Semnal de alarmă:” Toată porțiunea de teren de lângă Salină este plină de surpături și gropi care sunt acoperite cu pământ și nisip, pentru ca turiștii să nu se sperie. Tot orașul Slănic va ajunge în timp o groapă”.

Oraşul Slănic este unul dintre locurile preferate de petrecere a zilelor libere de sfârşit de săptămână sau chiar a vacanţelor pentru că aici se află salina Slănic. Staţiunea Slănic Prahova este o destinaţie recunoscută pentru activitatea balneoturistică încă din anul 1853, când a fost declarată staţiune turistică de interes naţional. Este cea mai mare din Europa ca dimensiuni, volumul de sare excavată fiind de 2,9 milioane de metri cubi, şi deţine cel mai pur aer de pe planetă, lipsit aproape total de radiaţii şi poluare.

Orașul Slănic va ajunge în timp o groapă

Din nefericire, se pare că prahovenilor nu le prea pasă de acest loc care se distruge pe zi ce trece. Drumurile, casele, istoria locului se transformă uşor,uşor în praf.

O prahoveancă trage un semnale de alarmă în acest sens . A descris pe Facebook cum locul este distrus şi arată cu degetul spre autorităţi şi spre reprezentanţii Salrom despre situaţia creată.

“Totul se destramă puțin câte puțin. Stau lângă Salină, unde în fiecare zi din an zeci de mașini sunt parcate în fața curții noastre. Zi de zi zeci de turiști vizitează Salina. Zi de zi vin zeci, mii de oameni care au impresia că în Salină vor găsi sănătatea. Sunt mii de lei, sute de mii de lei care intră zilnic în buzunarele celor care conduc Salina. Aceștia nu fac nimic pentru a o întreține! Nu fac nimic pentru turiștii care plătesc pentru un aer curat, pentru sănătatea lor. Nu fac nimic pentru oamenii de deasupra terenului Salinei, unde casele și drumurile se scufundă! Primăria, Prefectura și, mai ales, filiala SALROM Slănic știu de gravitatea situației de la suprafață, dar nimeni nu ia nicio măsură! Toată murdăria este băgată, la propriu, sub preș! “, a scris prahoveanca pe Facebook..

Neputinţa în faţa bătrâneţii şi a nepăsării

Prahoveanca a povestit cum casa bunicilor săi, construită cu sudoare frunţii, se dărâmă sub nepăsare.

“Bunicii mei au construit casa de la zero, ei cu mâinile lor! Când eram mică, mamaia îmi povestea adesea că, atunci când ”închega” la casă s-a tăiat, și deși durerea nu o simțea, sângele era peste tot, acolo unde acum este holul casei noastre. Spunea adesea că-i o casă făcută cu sângele ei. Să ai peste 70 de ani și să vezi casa pentru care ai muncit o viață întreagă că se dărâme și să nu poți face nimic, este ceva ce nimeni nu ar trebui să experimenteze vreodată!
Anul acesta nu am făcut nici Crăciunul, nici Paștele acasă. Doare să-ți vezi camera în care ai dormit 19 ani cu pereți crăpați și uși, și ferestre care nu se închid. Doare să vezi că totul se schimbă din ce știai odată în numai 10 luni. Să-ți vezi locuința în care ai învățat să vorbești, în care ai râs, ai plâns, în care ai trăit aproape toată viața, că se dărâmă din temelii!
Toată porțiunea de teren de lângă Salină este plină de surpături și gropi care sunt acoperite de autoritățile Slănicului și ale Salinei cu pământ și nisip, pentru ca turiștii să nu se sperie. Păi, e de speriat! Când se va face ceva? Atunci când se va întâmpla vreo tragedie? Când vor exista morți? Atunci când nu vor mai avea de pe urma cui să ia bani? Oare când SALROM-ul va face ceva? Când Primăria se va implica pentru cetățeni? Atunci când va fi prea târziu.Tot orașul Slănic va ajunge în timp o groapă, dacă nimeni nu face ceva. Tot orașul va fi înghițit de Salină.(..)

Astăzi mă plâng pe facebook, după ce de 10 luni cer ajutor la toate instituțiile abilitate care pot face ceva.
Un domn de la primărie mi-a spus să nu mai pun atâta suflet, că-i doar o casă…Pentru mine nu-i doar o casă…pentru mine e acasă.
Acasă este totul pentru oricare dintre noi. Nimeni nu ar fi nimic fără acasă. Acasă este sufletul nostru, al fiecăruia.
Acum, acasă al meu doare.”, a concluzionat aceasta.

Iată aici imagini

Redacţia republikanews.ro aşteaptă un punct de vedere oficial din partea celor acuzaţi pe adresa office@republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor