logo
RNTV Live

Semnal de alarmă: ce riscăm urmărind filme noaptea

TobiazBlob1200x800-770×513
Ștefan Petre

Organizația Mondială a Sănătății anunță că „suntem într-o epidemie globală a lipsei de somn”, iar o cauză principală este fenomentul numit “binge-watching”.

Termenul de “binge-watching” se referă la vizionarea succesivă, într-o perioadă scurtă de timp, a mai multor episoade dintr-un serial. Tendința s-a accentuat mai ales în perioada pandemiei, relatează Știrile Pro TV.

Pe lângă diverse suferințe, medicii spun că această tendință de a urmări excesiv episoade ale unui serial sau filme, uneori până dimineață, ne afectează grav sănătatea pe termen lung.

Tot mai mulți tineri ajung la spital cu insomnii sau tulburări de somn, cum ar fi apneea, adică pauzele de respirație din timpul somnului.

Declarații date pe această temă de medici, dar și de alte persoane avizate și chiar un scurt interviu cu un tânăr care pierde noțiunea timpului când vizionează filme noaptea găsiți aici:

https://stirileprotv.ro/stiri/social/medicii-avertizeaza-ce-riscam-daca-obisnuim-sa-vedem-multe-filme-sau-seriale-noaptea.html

Mă dor ochii. Mi-e greu să percep anumite informații, să mă concentrez pe termen lung.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor