logo
RNTV Live

Semaforul care se face verde doar pentru mașinile care nu depășesc limita de viteză, inventat în Canada.

hepta2683967-scaled
Constantin Corina

În orașul Brossard de lângă Montreal a fost instalat un nou semafor într-o zonă școlară. Ce este special la el este faptul că se face verde doar pentru șoferii ce nu depăsesc limita de viteză, scrie Streets Blog Mass.

Fabricanții din Quebec îl numesc „feu de ralentissement éducatif”semafor educativ de fluidizare a traficului sau FRED. Semaforul este în permanență roșu și devine verde atunci când o cameră video atașată detectează un autovehicul care se apropie și care circulă sub limita de viteză.

„În toată Canada, în apropierea zonelor școlare, oamenii cer măsuri concrete pentru a controla viteza. Această tehnologie nu a fost încă acceptată de guvern, iar noi o vom face ca un test”, a declarat primarul din Brossard, Doreen Assaad, pentru StreetsblogMass.

De asemenea, Primarul Assaad a spus că mai există semaforizări similare în Europa de mai mulți ani. Semaforul FRED este testat pentru o perioadă de probă de 90 de zile pe Rue Stravinski, o stradă cu două benzi care traversează o zonă rezidențială suburbană.

„Amenzile ar putea fi eficiente, dar sunt eficiente după faptă. Frumusețea FRED este că recompensăm comportamentul bun și este imediat. Nu înregistrează nicio informație privată, ci doar detectează că vehiculul vine și îi măsoară viteza. Așadar, este un morcov în loc de un băț” , adaugă primarul Assaad.

Sursă: libertatea.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.



bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor