Șeful Spitalului Al-Shifa și Mai Mulți Doctori, Arestați în Israel

al_shifa
Theo Tănăsescu

Medicul spitalului Al-Shifa a afirmat că directorul a fost reținut de către armata israeliană, conform informațiilor transmise pentru AFP, precizează News.ro.

“Dr. Muhammad Abu Salmiya a fost arestat împreună cu mai mulţi membri ai personalului medical”, a declarat joi pentru Agenţia France-Presse (AFP) Khaled Abu Samra, şef de secţie la spitalul Al-Shifa, cel mai mare spital din Gaza.

Informațiile nu au fost confirmate sau infirmate încă de către armata israeliană, conform informațiilor publicate în Le Monde.

În contrast, Haaretz, menționat de The Guardian, informează că o sursă din cadrul armatei israeliene a confirmat că Mohammad Abu Salmiya a fost arestat pe coridorul umanitar către sudul Fâșiei Gaza.

Înainte, directorul spitalului a comunicat pentru AFP că a primit un “ordin” de evacuare pe 18 noiembrie, refuzând unul anterior. În același timp, armata israeliană a susținut că a evacuat sute de pacienți și persoane strămutate de la Al-Shifa “la cererea” aceluiași medic.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor