logo
RNTV Live

Sediul înnoit al unei protoierii din Buzău, sfințit printr-o ceremonie deosebită

innoire-si-cinstirea-unui-sfant-isihast-in-comunitati-din-judetul-buzau-277229
Ștefan Petre

Marți, 14 noiembrie, sediul reabilitat al Protoieriei Pătârlagele din județul Buzău a fost sfințit într-o ceremonie condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

La eveniment au participat consilieri eparhiali, protoierei, preoți din protopopiat și persoane implicate în proiect. La final, Înaltpreasfinția Sa i-a felicitat pe toți cei implicați în realizarea proiectului, cu menționarea specială a părintelui protoiereu Paul Gavrilă, căruia i-a acordat Diploma de vrednicie „Episcopul Chesarie” cu insignă. Preoții care au contribuit la restaurarea imobilului, inclusiv pr. Gheor­ghe Furtună, fost protopop în perioada 1978-2013, au primit câte o icoană și un buchet de flori.

Lucrările de reparații, dotare și înfrumusețare a sediului Protoieriei Pătârlagele au început în 2014 și au inclus refacerea acoperișului, realizarea izolației exterioare și a pavajului din jurul clădirii, zugrăvirea pereților interiori și exteriori, confecționarea tâmplăriei și a mobilierului din lemn masiv, precum și reamenajarea spațiului verde din curtea protoieriei. De asemenea, a fost amenajat un paraclis cu hramul „Sfântul Mucenic Sava de la Buzău”, iar în fața clădirii a fost amplasată o troiță. Toate aceste îmbunătățiri au fost realizate cu sprijinul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, al Secretariatului de Stat pentru Culte și cu contribuția parohiilor și a mănăstirilor arondate.

Protoieria Pătârlagele cuprinde 75 de parohii și trei așezăminte monahale (Mănăstirea Cârnu, Schitul Bozioru și Schitul Poie­nițele), având 118 angajați, dintre care 77 sunt clerici, iar 41 reprezintă personalul neclerical.

Sursă: Ziarul Lumina

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor