În cadrul unei ședințe desfășurate joi la sediul Ministerului Afacerilor Interne, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a solicitat o aplicare strictă a sancțiunilor în cazul abaterilor care pun în pericol viața oamenilor. Această cerință vine în urma incendiului produs marți la o pensiune din Tohani, județul Prahova.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a organizat joi o ședință de lucru prin videoconferință, având la sediul Ministerului Afacerilor Interne prezenți inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Dan-Paul Iamandi, primul adjunct al acestuia, Constantin Florea, șeful Direcției Generale pentru Protecție Civilă, Marius Dogeanu, și șeful Direcției Suport Decizional, Ionuț Amzu. La nivel județean, au participat prefectul sau înlocuitorul legal, inspectorul șef și șefii structurilor de prevenire de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență Județene/București-Ilfov.

Scopul ședinței a fost prezentarea aspectelor legate de activitatea de inspecție la obiectivul unde a avut loc evenimentul de marți, în localitatea Tohani, județul Prahova.

Șeful DSU a solicitat ca personalul responsabil cu activitățile de control să adopte o atitudine de toleranță zero și să fie riguros în aplicarea sancțiunilor contravenționale pentru orice abatere care ar putea periclita siguranța vieții oamenilor.

Totodată, inspectorul general al IGSU a solicitat intensificarea controalelor pe linia siguranței la incendiu la toate categoriile de agenți economici, dar și verificări la operatorii care, în următoarea perioadă, vor desfășura activități unde se preconizează un aflux mare de persoane.

„Pe de altă parte, șeful DSU a solicitat o analiză obiectivă a cadrului legislativ incident activității de prevenire a situațiilor de urgență, urmând ca propunerile să fie transpuse într-un proiect de act normativ care să amendeze legislația în vigoare”, a transmis DSU.

Miercuri a fost scoasă cea de-a șaptea victimă carbonizată din pensiunea „Ferma Dacilor”, Prahova, mistuită de un incendiu devastator marți. Este vorba despre un copil. Mai devreme, șase victime au fost găsite carbonizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *