logo
RNTV Live

Sectorul turismului menține pulsul economiei Turciei – Contribuția semnificativă ce a generat primul excedent de cont curent pentru Turcia în ultimele două decenii

turcia
Iorgu Theo


Turcia înregistrează un excedent de cont curent în luna iunie, marcând prima astfel de situație în ultimele două decenii, ca rezultat al fluxului de turiști în țară. În plus, președintele Recep Tayyip Erdogan se întoarce la abordarea tradițională în gestionarea economiei, după ce a câștigat un al treilea mandat în funcția de președinte, conform informațiilor din Financial Times.


În luna iunie, balanța de plăți, care reprezintă cea mai amplă metrică a schimburilor de bunuri și servicii ale unei țări, a înregistrat un excedent de 674 de milioane de dolari. Acesta marchează prima dată când s-a înregistrat un excedent din octombrie 2021, conform datelor furnizate de banca centrală vineri.

Turismul a înregistrat un flux net de 4,2 miliarde de dolari, a spus banca.


În primele șase luni ale anului 2023, Turcia a înregistrat o creștere de 20% în ceea ce privește numărul de turiști străini, captând atenția călătorilor în căutare de vacanțe accesibile. Această tendință vine în urma depreciării lirei turcești cu aproximativ 30% față de dolarul american în acest an.

Mai multe informații găsiți aici.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor