logo
RNTV Live

Seceta din acest an a ingenunchiat fermierii prahoveni/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Seceta din acest an a ingenunchiat fermierii prahoveni.

Seceta din acest an a cauzat o productie slaba a cerealelor si legumelor cultivate in camp. Doar ca odata cu ea si fermierii au de suferit. Acestia nu isi mai pot procura fertilizante ori semninte pentru noile recolte, si sunt nevoiti sa ceara ajutor firmelor de profil. Adica sa plateasca input-urile la recolta, pentru ca si asa de profit in acest an nici nu poate fi vorba.

Seceta din acest an a ingenunchiat fermierii prahoveni

Seceta din acest an a ingenunchiat fermierii prahoveni. Nu doar ca au o productie slaba, insa pentru ca nu pot scoate profit, nici nu au bani cu care sa achizitioneze seminte ori fertilizanti pentru urmatoarea recolta.

O problema care poate cauza noilor culturi, adica vom vorbi despre productii scazute si anul viitor. Iar sumele practicate pentru astfel de tratamente sunt extrem de mari.

Daca la aceste costuri calculam si valoarea semintelor si pesticidelor fermierii vor trebui sa plateasca aproximativ 6000 de lei pentru doar un hectar.

Iar subventia de la stat este de 800 de lei, ceea ce inseamna ca si aici fermierii sunt nevoiti sa mai scoata din buzunar aproximativ 500 de lei, care se adauga deja costurilor imense platite pentru pregatirea ogoarelor. Viitorul este destul de sumbru, spun laolalta fermierii, mai ales daca va urma un an la fel de secetos.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor