logo
RNTV Live

Sebastian Ghiță, eliberat din arest în Serbia!

ghita
Ciprian Radu

Sebastian Ghiţă va fi eliberat vineri din penitenciarul districtual din Belgrad şi va aştepta decizia privind extrădarea în România în libertate după ce avocaţii săi au plătit o cauţiune de 200.000 de euro, informează agenţia sârbă Tanjug.

Instanţa supremă din Serbia a decis vineri eliberarea lui Sebastian Ghiţă din arestul preventiv, a anunţat anterior şi postul Digi24. Fostul deputat român se va află astfel sub control judiciar şi are interdicţie de a părăsi Belgrad, fiind totodată obligat să se prezinte periodic la poliţie. Autorităţile sârbe i-au sconfiscat de asemenea paşaportul.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a dispărut din România în decembrie anul trecut, a două zi după ce rămăsese fără imunitate parlamentară. El a fost localizat şi reţinut la Belgrad în noaptea de 13 spre 14 aprilie. Ghiţă avea documente false de Slovenia şi era împreună cu fratele sau în momentul capturării.

În 27 aprilie, ministrul Justiţiei Tudorel Toader anunţa că autorităţile române au transmis la Belgrad toate documentele pentru extrădarea lui Sebastian Ghiţă. Curtea Supremă din Belgrad a prelungit, la solicitarea României, termenul de 18 de zile pentru transmiterea cererii de extrădare în cazul lui Sebastian Ghiţă.

Purtătoarea de cuvânt a Curţii, Bojana Stankovic, a declarat pentru Tanjug că, în cadrul procedurilor preliminare, termenul de detenţie poate fi prelungit până la 40 de zile.

În cazul lui Ghiţă, imediat după reţinere, au fost formulate două decizii ale instanţelor: una privind reţinerea să pentru o perioada de două luni şi o altă privind reţinerea să pentru 18 zile.

Pe numele lui Sebastian Ghiţă există două mandate de arestare în lipsa, el având cinci dosare penale în România.

Sursa > Hotnews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor