logo
RNTV Live

Se schimba legislatia in ceea ce priveste eliberarea cardului național de sănătate duplicat/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Se schimba legislatia in ceea ce priveste eliberarea cardului național de sănătate duplicat. In acest caz persoanele care pierd, le este furat sau deteriorat documentul trebuie sa se prezinte personal sa ridice plicul. Inainte actul era trimis prin posta, insa acum acest lucru nu mai este posibil. 

Se schimba legislatia in ceea ce priveste eliberarea cardului național de sănătate duplicat

Legislatia in ceea ce priveste eliberarea cardului national de sanatate. Asiguratii care au solicitat eliberarea unui duplicat al documentului, pe motiv de pierdere, furt, sau deterioare nu mai primesc acasa, in plin, actul.

Important de stiut este ca odata depusa solicitarea pentru cardul de sanatate asiguratii trebuie sa contacteze in prealabil CAS Prahova, si sa se asigura ca documentul a ajuns in institutie. La acest moment pot fi ridicate doar cardurile pentru care s-au depus solicitari pana in luna martie.

La dispozitiie le stau numerele de telefon afisate pe site-ul institutiei CAS Prahova 0244.594.600, interior 142, sau 0788.634.660. O astfel de informatie o pot obtine si prin intermediul email-urilor regasite tot pe site.

Daca sunt persoane care nu se pot deplasa pentru ridicarea cardului de sanatate, pot trimite o alta persoana din familie. Acesta va prezenta actul de identitate personal in original si o copie de pe actul de identitate  al titularului cardul, care va completa si  o declaratie in acest sens.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor