Se reduce vârsta de pensionare? Modificări importante pentru pensionarii din armată sau poliție

Se reduce vârsta de pensionare?

Un proiect de lege privind pensiile militare a fost depus în Parlament.

cel mai verde complex reziential

Inițiativa legislativă prevede că pensiile polițiștilor și funcționarilor care lucrează în condiții de muncă deosebite vor beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu 4 luni la fiecare an.

Practic, polițiștii care lucrează în grupa a II-a de muncă vor beneficia de o reducere a vârstei de pensionare de 4 luni în fiecare an și nu la 6 ani, cum se întâmpla până acum.

Reprezentanții Sindicatului de Poliție Sidepol sunt de părere că proiectul de lege are rolul de a repara undele disfuncționalități.

„La creionarea proiectului legislativ s-a avut în vedere necesitatea modificării actualei prevederi care statuează că militarul, polițistul sau funcționarul încadrat în grupa a II-a de muncă beneficiază de reducerea vârstei standard doar dacă a lucrat minim 6 ani, iar în continuare peste această vechime va beneficiat de 3 luni pentru fiecare an lucrat.

De altfel acest proiect are și un rol reparator în concordanță cu sistemul civil de pensii care, în urma ultimelor modificări, prevede că pentru persoanele cu drept de pensie care au realizat stagiul de cotizare în condiții deosebite (grupa a II-a) se reduce vârsta standard cu 4 luni la fiecare an lucrat, fără a impune condiția cotizării a minim 6 ani pentru a fi posibilă această reducere”, au transmis reprezentanții Sidepol.

Proiectul de lege a fost depus la Senat pentru dezbatere.

Citește mai mult pe : https://m.ziare.com/pensii-militare/modificari-varsta-pensionare-pensii-militare-1745531?fbclid=IwAR0APLDfUSR9RGIlnAnJankVhtM2QAkQCfSK9ELUPSBdnbuAfLwv135bBUQ

Știri de ultimă oră pe : https://republikanews.ro/

arnos 6 oua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here