Sursă foto: Marketdent

Vineri, Ecaterina Ionescu, Colegiului Medicilor Stomatologi din România (CMSR), a declarat că a anulat deciziile care au stârnit protestele medicilor stomatologi. Aceasta a comunicat anunțul la finalul discuțiilor desfășurate la Ministerul Sănătății cu reprezentanții autorităților și cu cei ai Patronatului Medicilor Stomatologi din România (PMSR). 

Prof. dr. Ecaterina Ionescu: „Am anulat cele două decizii care au fost adoptate în urmă cu puțin timp. S-a revenit la situația celor existente până atunci.”

Inițial, Ministerul Sănătății a convocat conducerea Colegiului la sediul instituției, considerând că demersurile medicilor stomatologi protestatari sunt „justificate”. Vineri dimineață, peste 100 de medici stomatologi din toată țara au protestat în Otopeni, în fața sălii de conferințe a Complexului Sportiv de Natație, acolo unde s-a ținut ședința Consiliului Colegiului Național al Colegiului Medicilor Stomatologi din România.

  • Peste 300 de medici stomatologi au mers apoi la Ministerul Sănătății și au protestat în fața instituției, așteptând să afle care este rezultatul discuțiilor Patronatului Medicilor Stomatologi din România, cel care a solicitat întrevederea cu ministrul Sănătății.

Iată răspunsul ministrului Sănătății:

„În urma discuțiilor s-au desprins trei concluzii decizia care a produs neliniște în rândul medicilor stomatologi a fost anulată de către Colegiul Medicilor Stomatologi din România și să revină la situația anterioară, respectiv funcționarea în baza unei alte decizii din anul 2012. În ceea ce privește competența profesională, al doilea lucru pe care l-am stabilit a fost ca de acum încolo toate aceste decizii care privesc dreptul de liberă practică și competențele pe care le au medicii în general, nu mă ne referim neapărat la medicii stomatologi, să fie luate de Ministerul Sănătății cu avizul colegilor profesionale.

Așa este normal, așa sunt prevederile din Legea 95, iar cel de-al treilea lucru pe care l-am stabilit, de asemenea în conformitate tot cu prevederile Legii 95, este că Ministerul Sănătății se preocupă de legalitatea organizării alegerilor în cadrul colegilor profesionale și în acest sens vom desemna observatori atât la procesul electoral în sine, cât și la numărătoarea voturilor, ca să nu existe niciun fel de dubii referitoare la corectitudinea și transparența procesului de alegeri în colegiile profesionale.”

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *