logo
RNTV Live

Se caută soluţii pentru copiii din Odessa care au ajuns în Prahova/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Se caută soluţii pentru copiii din Odessa care au ajuns în Prahova.

Se caută soluţii pentru zecile de copii cu vârste între 2 si 18 ani, din regiunea Odessa, înregistraţi în sistemul de protecţie din Prahova. Copiii orfani sunt mare parte dintre ei cu handicapuri grave, iar mulţi au fost abandonati încă de la nastere, din cauza bolilor pe care le au. Autorităţile din judeţ se ocupă de ei, iar inspectoratul şcolar are un plan pentru ca aceştia să îşi continue studiile.

Se caută soluţii

La acest moment in Prahova au fost inregistrati 66 de copii refugiati, de la vârste fragede, și pana la cea a majoratului.  Toți aceștia au ajuns în Prahova pe 4 martie. Au fost preluați de către reprezentanții Direcției Generale de Asistenta și Protecție a Copilului Prahova.

Au o vârstă mult prea fradega mulți dintre ei, însă chiar și așa poarta pe umeri imaginea unui război crunt. În plus, au diverse dizabilități, unele extrem de grave. Tocmai de aceea primesc și consiliere psihologică din partea specialiștilor.

Astfel ei vor putea fi integrați în școlile din localitățile unde își au acum refugiul.

Pentru că este nevoie de resurse adaptate nevoilor de comunicare ale copiilor ucraineni  se cauta soluții. O variantă ar fi colaborările cu studenți ai universităților de stat sau particulare, ori un parteneriat între unitățile școlare și  cadre didactice pensionate.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/doua-case-s-au-facut-scrum-intr…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor