logo
RNTV Live

SE CAUTĂ ASISTENȚI MATERNALI

Barbuceanu Nicoleta

Se caută asistenți maternali profesioniști în Prahova. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului continuă campania de recrutare a persoanelor interesate de această profesie. Asta în condițiile în care centrele de plasament au fost desființate, iar în perioada imediat următoare trebuie angajate urgent 22 de persoane.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova este partener în cadrul unui proiect național intitulat  „TEAM – UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”. Acesta presupune o campanie de identificare și recrutare a persoanelor care sunt interesate de profesia de asistent maternal profesionist, în contextul desființării centrelor de plasament.

La nivelul județului Prahova, sunt angajați 301 asistenți maternali profesioniști. Ar mai fi nevoie de încă aproximativ 100, însă în viitorul apropiat este urgent să fie angajați 22.

Asistenții maternali sunt obligați să asigure integrarea copilului în viața socială. Salariile acestora diferă în funcție de vechimea în muncă, de numărul de copii luați în grijă și cresc în cazul în care copiii au dizabilități. Acestea sunt cuprinse între aproximativ 3700 și 7600 de lei brut. Primesc și indemnizație de hrană în valoare de 347  de lei lunar. Pe lângă leafă, asistenții maternali primesc și alocațiile de stat ale copiilor, alocațiile de plasament și li se decontează cheltuielile pentru tratamentele speciale sau intervențiile chirurgicale ale copiilor.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor