logo
RNTV Live

Se anunță o IARNĂ GREA! Val de SCUMPIRI și VREME REA

se-scumpesc-gazele
rnews

Iarna anului 2018 vine cu scumpiri pentru români.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chirițoiu, a anunțat în urmă cu câteva zile că preţul energiei electrice şi al gazelor din România va avea o tendinţă de creştere. De asemenea, românii care se încălzesc cu lemne vor avea și ei parte de o iarnă grea.

În unele judeţe, lemnul de foc s-a scumpit în ultimul an şi cu 20-25%. Când este livrat la poartă, un metru cub ajunge să coste cel puţin 250 de lei.

Anul trecut pentru aceeaşi cantitate de lemne, aceeaşi familie ar fi plătit în jur de 3.500 de lei. În Târgu Jiu, de pildă, oamenii strâng banii câteva luni bune.

Piaţa lemnului rămâne una extrem de profitabilă. Astăzi preţul lemnului de foc variază între 250 de lei în judeţele bogate în păduri şi 500 de lei în zonele de deal şi de câmpie.

Lemnul de foc din pădurile statului s-a scumpit în ultimul an cu 20-25%, arată estimările făcute de Asociaţia Forestierilor din România.

A crescut preţul la combustibil, au crescut costurile salariale, cheltuielile cu salariaţii, şi mai sunt cheltuieli asupra cărora şi inflaţia şi-a spus efectul. Este firesc să ai un anumit impact pentru că nu le poţi susţine altfel decât cu o creştere a preţului de vânzare, explică Gheorghe Mihăilescu, directorul general Romsilva, potrivit capital.ro.

COREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor