Organizația Națiunilor Unite va convoca Summitul SDG în perioada 18-19 septembrie 2023 la sediul său din New York, în timpul săptămânii Adunării Generale.

Liderii mondiali vor efectua o analiză cuprinzătoare a stării celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD), vor răspunde la impactul crizelor multiple și interconectate cu care se confruntă lumea și vor oferi îndrumări politice la nivel înalt cu privire la acțiunile transformatoare și accelerate către anul țintă din 2030.

Dezvoltarea Durabilă

Dezvoltarea durabilă este modul în care trebuie să trăim astăzi dacă ne dorim un mâine mai bun, prin satisfacerea nevoilor prezente fără a compromite șansele generațiilor viitoare de a-și satisface nevoile. Supraviețuirea societăților noastre și a planetei noastre comune depinde de o lume mai durabilă.

Baza este formata din 3 componente importante: creștere economică, incluziune socială și protecția mediului. Dacă una a picat, totul s-a încheiat. O economie ar putea crește rapid, de exemplu, dar numai pentru o perioadă lungă de timp dacă majoritatea oamenilor rămân săraci și toate resursele naturale sunt epuizate.

Golurile setate pentru următorii ani sunt prezentate aici.

Toate evenimentele vor fi transmise în direct sau preînregistrate pe UN Web TV.

Programul poate fi văzut aici.

Secretarul general al ONU, António Guterres, va convoca Summitul privind ambiția climatică, cerând guvernelor, întreprinderilor, finanțelor, autorităților locale și societății civile să prezinte pași credibili, îndrăzneți, noi și ambițioși care vor accelera acțiunile și vor răspunde urgenței crizei climatice.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *