Impactul Revoluționar al Gamingului în România: Interviu Exclusiv cu Jorge Huguet, Director General Sony Interactive Entertainment

jorge-playstation-12-683×1024
Constantin Corina

Cum jocurile video aduc bucurie, creează legături sociale și schimbă peisajul industriei într-o Românie în plin avânt gaming

Cu o carieră de 20 de ani la Sony Interactive Entertainment (SIE) și o poziție de conducere pentru regiunea Iberia, Balcani, Adriatica și Mediterana, Jorge Huguet aduce o perspectivă unică asupra evoluției industriei de gaming în România. Într-un interviu exclusiv pentru Libertatea, Huguet dezvăluie nu doar date despre piața de gaming, ci și modul în care jocurile video aduc fericire și construiesc legături sociale într-o manieră specifică românească.

Fericirea Românilor prin Gaming


Întrebat despre primul lucru care îi vine în minte când audă de România, Huguet adaugă un element de emoție, remarcând sentimentul de fericire pe care îl resimte în această țară. Cu un focus deosebit pe Balcani, el subliniază optimismul și energia pozitivă a românilor, arătând cum gamingul contribuie la acest sentiment de bucurie.

Gamingul în Contextul Social Românesc


Huguet pune în lumină un aspect distinct al pieței de gaming din România – modalitatea în care românii aleg să se bucure de jocurile video. În timp ce în alte țări gamingul se desfășoară adesea online, în România, acesta devine o activitate socială la nivel local, desfășurându-se în rețea de calculatoare sau pe aceeași consolă. Datele PlayStation arată că acest mod de joc contribuie la construirea unor legături puternice între familii și prieteni.

România Conduce Creșterea în Balcani


Pe fondul unui boom de gaming în timpul pandemiei, Huguet aduce în discuție cifrele impresionante ale pieței de gaming din România. Cu aproximativ 7,8 milioane de utilizatori, Huguet estimează că aproape 50% din populația țării este implicată în jocuri, subliniind că România conduce creșterea din regiunea Balcanilor.

De la Console la Celulare: Diversitatea Jucătorilor


Un aspect interesant este diversitatea preferințelor de gaming în funcție de gen. În timp ce femeile aleg mai mult jocurile pe telefon, bărbații preferă jocurile pe calculator și cele pe consolă. Totuși, Huguet subliniază că gamingul a devenit o activitate transversală în societatea românească.

Sony și Perspectivele Gamingului în România


În contextul concurenței puternice, Huguet vorbește despre poziția dominantă a PlayStation în România, fiind preferat față de Xbox și Switch. Totodată, el indică faptul că, în viitor, Sony ar putea explora adaptări cinematografice pentru jocurile de succes, cum ar fi seria God of War.

Industria în Mișcare: Tendințe și Prognoze


Reflectând asupra marilor fuziuni și achiziții din industrie, Huguet subliniază că acest fenomen nu va reduce opțiunile pentru jucători, ci va aduce mai multe opțiuni și diversitate în industrie. De asemenea, el discută despre tendințele emergente, cum ar fi gamingul în cloud, și despre evoluțiile viitoare ale industriei.

Fericirea și Gamingul: Un Impact Social Pozitiv


În încheiere, Huguet reiterează ideea că jocurile video au un impact pozitiv asupra fericirii și unității familiale. El subliniază că atunci când jucătorii se angajează autentic în jocuri, acestea pot reduce singuretatea și pot contribui la o experiență mai bogată de viață.

Interviul cu Jorge Huguet oferă o privire detaliată asupra relației speciale dintre români și gaming, evidențiind nu doar cifrele impresionante ale industriei, ci și modul în care jocurile video devin o sursă de fericire și coeziune socială în România. Cu perspectivele viitoare și adaptările posibile în lumea cinematografică, Sony Interactive Entertainment pare să fie pe cale să redefinească modul în care românii se raportează la divertismentul digital.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor