Scumpire semnificativă a benzinei și motorinei la nivel național

angajare

Petrom prezintă creșteri însemnate a prețurilor carburanților, crescând treptat cu 9 bani pe litru. Au fost aplicate creșteri succesive, litrul standard de motorină și benzină urcând cu aproximativ 60 de bani față de anul anterior.

Aceasta este cea mai mare ridicare a prețurilor din acest an, prima ridicare înregistrându-se sâmbătă, 14 ianuarie, cu 5 bani pe litru.

Conform Monitorului Prețurilor și peco-online, prețul unui litru standard de benzină la stațiile Petrom din București variază între 6,53 și 6,59 lei, iar cel de motorină variază între 7,69 și 7,72 lei.

Scumpirile de la 1 ianuarie au fost cauzate de eliminarea compensării de 50 de bani pe litru. La începutul anului, prețul litrului de motorină a crescut cu 38 de bani, iar cel al benzinei cu 36 de bani din cauza reducerii accizelor.

Cotațiile internaționale ale petrolului Brent au cauzat scumpirile. Cotația a urcat de la 77,84 de dolari/baril pe 4 ianuarie la 87,96 dolari/baril pe 24 ianuarie, fiind cea mai ridicată din ultimele doua luni.

Prețul mediu al benzinei a crescut cu 8%, iar cel al motorinei s-a majorat cu 6,7 %. Astfel, un plin (50 de litri), în ambele cazuri, costă cu 24 de lei mai mult decât în urma cu 30 de zile.

În momentul de față, România se situează pe primul loc în topul țărilor din Uniunea Europeană cu cea mai ieftină benzină. În cazul motorinei, țara noastră se află pe locul 3 al celor mai mici prețuri al acestui tip de combustibil, imediat după Bulgaria și Malta.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații gasiți aici: Petrom, scumpire semnificativă a benzinei și motorinei marți / Prețul carburanților a urcat cu circa 60 de bani pe litru de la începutul anului

mediu

PLOIESTI TV LIVE 👇 (apasati play si puteti urmari Ploiesti TV live)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here