logo
RNTV Live

Scouting în mediul rural pentru copii

frf1
Cristian Anghelescu

Scouting în mediul rural pentru copii

Federația Română de Fotbal a lansat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, a doua ediție a proiectului de scouting în mediul rural intitulat ”Performanța are viitor”. Proiectul este rezervat copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, care se va desfășura în cadrul programului “Împreună suntem fotbal” în perioada august 2017 – mai 2018.

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat că prima ediție a fost un succes. S-a bazat pe faptul că unul dintre copiii descoperiți este deja selecționat în echipa națională Under-16 a României.

“Proiectul derulat anul trecut a reprezentat un mare succes în primul rând prin numărul de copii care au participat. Peste 1.600 de copii au luat parte la acest proiect. Acest lucru ne-a determinat să ne asumăm continuarea acestui proiect pentru încă o ediție. Trebuie să oferim o șansă copiilor din mediul rural de a se face remarcați. O parte dintre cei 11 copii selectați în prima ediție a acestui proiect sunt monitorizați de către cluburile și academiile de fotbal din țară, dar sunt și în atenția selecționerilor loturilor naționale. Deja îl avem pe căpitanul de echipă și portarul naționalei Under-16, Robert Sergiu Sava, care a fost descoperit în acțiunea derulată la Moldova Nouă. De aceea credem că mediul rural reprezintă un izvor de talente pentru fotbalul românesc”, a spus el.

Declarațiile lui Ion Geolgău și Jean Vlădoiu 

Ion Geolgău, managerul departamentului de scouting al FRF, a afirmat că își dorește să ajute copiii de la sat să devină fotbaliști.

“Cunosc foarte bine mentalitatea copiilor de la sat pentru că și eu am venit din acest mediu. Eu nu am avut șansa să particip la un asemenea proiect. Așa că îi sfătuiesc pe copii să vină la acest proiect de scouting. Sunt convins că și actuala ediție va fi un succes, iar anul viitor, când se va forma naționala Under-15, voi regăsi în ea doi-trei copii descoperiți. Vrem să îi ajutăm pe copii să devină fotbaliști”, a menționat Geolgău.

La rândul său, Ion Vlădoiu, membru al Comisiei Tehnice a FRF, a declarat că în mediul rural sunt copii talentați:

“Fotbalul românesc avea nevoie de un asemenea proiect. Este o mare realizare pentru acest sport pentru că în mediul rural sunt copii care au nevoie de noi. Ceea ce au trăit cei din ediția precedentă va fi o motivație pentru ei să meargă mai departe. Și să ajungă cât mai sus în fotbal! Sper ca părinții să înțeleagă că proiectul este o șansă. Și să îi aducă pe copii în număr cât mai mare la această selecție”.

“Performanța are viitor”!

În cadrul proiectului “Performanța are Viitor”, derulat de FRF în parteneriat cu Gillette, scouterii federației vor fi coordonați de foști fotbaliști. Geolgău, Belodedici și Vlădoiu vor efectua preselecții în rândul tinerilor fotbaliști cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani. Acestea vor avea loc în mai multe regiuni ale României. Pentru al doilea sezon al proiectului numărul de preselecții a fost suplimentat, urmând să fie organizate șase trialuri.

Cei mai buni 11 jucători descoperiți în perioada august 2017 — aprilie 2018 vor avea ocazia să se antreneze la Mogoșoaia. Iar în luna mai 2018 vor beneficia de o sesiune de pregătire în Spania cu un antrenor al clubului FC Barcelona Escola. De asemenea, ei vor urmări un meci al formației catalane pe Nou Camp.

Caravana “Performanța are Viitor” va debuta cu preselecția organizată pe 20 august la Constanța. Va continua cu acțiuni similare la Râmnicu Sărat (județul Buzău, 17 septembrie) și Putna (județul Suceava, 1 octombrie). Alte trei localități din țară vor fi incluse în proiect în perioada martie — aprilie 2018.

Pentru a putea fi înscriși în selecție, tinerii fotbaliști trebuie să îndeplinească două condiții: vârsta între 10 și 14 ani împliniți până la data de 31 iulie 2017 și să fie însoțiți de tutore sau părinte care să își dea acordul pentru participare.

sursa: agerpres

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor