logo
RNTV Live

Școlile din Turcia, închise pentru o săptămână pentru acțiunile de intervenție și umanitare

C01216BB-6B41-413B-BA28-1F06437CE5B9
Tudor Teodora

Marți după-amiază, educația a fost suspendată în toată Turcia, până la data de 13 februarie, în urma devastatorului cutremur de 7,8 grade pe scara Richter. Bilanțul acestuia se ridică până acum la mii de morți și zeci de mii de răniți.. 

Mahmud Ozer, ministrul Educației Naționale a făcut anunțul, în urma deplasării într-una dintre zonele afectate de cutremur, conform unui comunicat de presă. 

Această măsură a fost luată în contextul în care situația copiilor afectați de cutremur a determinat semnale de alarmă la nivel internațional. UNICEF a atras atenția că mii de copii și familiile lor,  atât în Turcia, cât și în Siria, se confruntă cu riscuri după cele două cutremure majore și zecile de replici care au afectat cele două țări.

Conform ministrului turc al Educației, această decizie de închidere a școlilor este necesară și nu doar în zonele afectate, ci și în celelalte. Un alt motiv pentru carea această măsură a fost implementată a fost pentru a putea permite desfășurarea în condiții bune a intervenției de răspuns la situația de criză, dar și pentru a ușura accesul persoanelor din alte provincii acolo unde acestea au rude, în zonele din regiunile lovite de cutremur. 

De asemenea, a menționat acesta, toate serviciile de găzduire și hrană prin intermediul școlilor vor fi direcționate către cei care necesita ajutor. 

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații găsiți aici: Școlile din Turcia au fost închise pentru o săptămână, după cutremur, pentru ca oamenii din toate provinciile să poată participa la acțiunile de intervenție și umanitare

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor