logo
RNTV Live

„Şcoala Gimnazială “I.A.Bassarabescu, Ploieşti” pune orașul Ploieşti pe harta Europe Code Week 2019

3
rnews

„Şcoala Gimnazială “I.A.Bassarabescu, Ploieşti” pune orașul Ploieşti pe harta Europe Code Week 2019

Clasa a IV-a C din „Școala Gimnazială “I.A.Bassarabescu, Ploieşti ” organizează evenimentul „Cultivarea competenţelor digitale”, eveniment  de programare și tehnologie în cadrul inițiativei Europe Code Week 2019, sprijinită de Comisia Europeană. Acesta se adresează elevilor din ciclul primar  și se desfășoară în perioada  5 – 14 octombrie 2019, în incinta școlii, alături de cadrul didactic.

Evenimentul este finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code,  susținută la nivel european de compania de software SAP. Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 25 de țări europene și susține, pentru al treilea an consecutiv, evenimente de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week (5 – 20 octombrie 2019). În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup.

Evenimentul „Cultivarea competenţelor digitale” constă într-o serie de activităţi practice care vor fi desfășurate și coordonate de profesor Crăciun Daniela împreună cu elevii din clasa a IV- a C. Această activitate se va desfăşura pe parcursul a zece zile , începând cu data de 5 octombrie 2019, şi va avea drept grup țintă cei 32 elevi din clasa a IV-a C, cu vârste cuprinse între 10-11 ani. Activitatea vizează dezvoltarea competentelor digitale , de înțelegere a programării și dezvoltarea de competențe esențiale legate de gândirea computațională, folosind aplicaţii precum WordCloud / Word Art Generator/ Word Cloud Art Creator, Quick, QR Code sau teste de evaluare interactiva folosind aplicatia Kahoot.

Scopul aşteptat  în urma utilizării aplicaţiilor sunt  realizarea de lecţii interactive folosind tehnologia .

„ Code Week pentru clasa și şcoala noastră înseamnă un prim pas către dezvoltarea digitala și spre comunitatea europeană. Am iniţiat un astfel de eveniment deoarece consider că smartphone-urile și calculatoarele sunt viitorul, iar copiii au abilități pentru asta! Trebuie să le cultivăm competențele.Cunoaștem interesul învățăceilor noștri în a utiliza tehnologia și trebuie să recunoaștem că una dintre competențele pe care urmărim să o dezvoltăm e cea digitală, deoarece meseriile lor, indiferent care vor fi, vor avea legătură și cu această componentă. Sunt multe studii, păreri Pro și multe Contra în ceea ce privește folosirea tabletelor și a telefoanelor în activitățile noastre școlare. Consider că învăţarea ajutată de calculator nu este doar benefică, dar şi distractivă.Implicarea mea în astfel de evenimente se datorează faptului că îmi doresc să le ofer elevilor mei oportunităţi egale cu ale altor elevi din şcolile europene, fiind pasionată de tehnologie” – Crăciun Daniela, profesor coordonator.

La nivel european, valoarea finanțărilor acordate prin programul Meet and Code s-a ridicat anul acesta la peste 430.000 Euro, sumă alocată pentru susținerea evenimentelor organizate în 25 de țări, în cadrul Europe Code Week 2019.

Votaţi

Începând cu data de 16 septembrie și până la sfârșitul zilei de 20 octombrie 2019, publicul larg va putea să își voteze evenimentul preferat pe platforma Meet and Code, atât în cele patru categorii menționate, cât și în secțiunea specială Premiul Publicului.
Cele mai votate 10 evenimente din toate cele 25 de țări participante în competiție vor fi afișate pe platforma Meet and Code, în timpul perioadei deschise pentru vot.

Primele 3 evenimente care vor strânge cele mai multe voturi la finalul perioadei, precum și primii 3 câștigători ai fiecărei categorii, vor fi invitați la evenimentul de încheiere (Award Weekend) care va avea loc la începutul anului 2020. Evenimentul cu cele mai multe voturi din partea publicului și cel clasat pe locul întâi în urma voturilor juriului de specialitate, din fiecare categorie, vor primi un premiu suplimentar de 2.000 de Euro.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor