logo
RNTV Live

Școală de vară la o parohie din Prahova – copiii, învățați să îi prețuiască pe cei vârstnici

scoala-de-vara-sfantul-ierarh-nicolae-la-o-parohie-din-prahova-265246
Ștefan Petre

În perioada 3-15 august, la Parohia Slon din Protoieria Vălenii de Munte, județul Prahova, s-a desfășurat cea de-a patra ediție a Școlii de Vară „Sfântul Ierarh Nicolae”. Tema abordată în cadrul acestei ediții a fost „Înțelepciunea bătrânilor, călăuza tinerilor”, iar la eveniment au participat 52 de copii.

Cu sprijinul a opt voluntari, cei mici au avut oportunitatea să descopere minunile Maicii Domnului, să învețe modalități de rugăciune prin cântec și să înțeleagă importanța de a fi aproape de persoanele în vârstă.

De asemenea, copiii au explorat tainele artei picturii icoanelor și peisajelor, au fost implicați în jocuri pentru dezvoltarea atenției și au primit îndrumare pentru îmbunătățirea abilităților de scriere, vorbire și citire corectă.

În cadrul atelierelor, micuții participanți au creat mici daruri atât pentru bunicii lor, cât și pentru bunicii din comunitatea lor. Cu o rugăciune specială adresată Maicii Domnului ca ocrotitoare, acești copii, însoțiți de preotul paroh Adrian-Florin Popa, au vizitat 15 bunici din sat, oferindu-le cu bucurie și afecțiune darurile pe care le-au pregătit.

Sursă: Ziarul Lumina

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor