Conducerea Şcolii de poliţie Vasile Lascăr din Câmpina a răspuns la solicitarea noastră pentru a lămuri situaţia reclamată de Sindicatul Poliţiştilor din România”Diamantul” prin al cărui lider susţinea că elevii acestei instituţii, de altfel prestigioase, duc o viaţă foarte grea până ies poliţişti. În adresa care a ajuns la ministerul afacerilor externe se arată că în dormitoare, în sala de mese și în cămara școlii sunt șoareci și șobolani, că hrana dată elevilor este alterată, că elevii în loc să studieze sunt supuși unui program „administrativ-militar intensiv”, că unitatea nu are medic și că asistentul medical, pentru orice afecțiune, le dă elevilor un Paracetamol. Mai jos am redat integral punctul de vedere al conducerii şcolii de poliţie.

„În referire la solicitarea dumneavoastră înregistrată la nivelul instituţiei noastre cu numărul 11963 din 08.11.2016, vă comunicăm următoarele:
Programul cursurilor se desfăşoară în intervalul 8.00 – 14.00 şi este stabilit în funcţie de Curriculum, de Planul anual cu repartiţia temelor, fiind întocmit de Serviciul Metodică şi aprobat de directorul şcolii.
Programul de tonifiere şi programul de studiu de după-amiază se stabilesc prin Regulamentul de Ordine Interioară, document întocmit de o comisie de specialişti din toate compartimentele şcolii, desemnaţi de director. Acesta se discută şi se aprobă prin vot deschis în şedinţa Consiliului profesoral, organism din care fac parte şi elevi de la fiecare din cele 48 clase ale anului I şi II. Ultima dezbatere a regulamentului a avut loc în vederea aprobării programul respectiv de tonifiere şi a programul de studiu. Prin acest document se stabilesc, de asemenea, şi condiţiile de acordare a învoirilor, precum şi programul zilnic al elevilor, cursanţilor şi cadrelor şcolii în ansamblul său.
Apa caldă este distribuită în baza unui program ţinând cont de desfăşurarea activităţilor zilnice, de trei ori pe zi.
Agentul termic este, de asemenea, furnizat cu program, în funcţie de locul în care se desfăşoara principalele activităţi în şcoala, precum şi în zona dormitoarelor, dimineaţa şi seara. Şcoala este permanent controlată de specialişti în igiena alimentaţiei de la Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu Ploieşti, care nu au semnalat niciodată aspecte de natura celor reclamate, dovadă fiind actele întocmite în acest sens.
Bucătăria, sălile de mese şi depozitele de alimente au fost modernizate, procesele tehnologice desfăşurându-se cu respectarea legislaţiei incidente. De fiecare dată când situaţia o impune, se efectuează reparaţii.
Elevii participă efectiv la scoaterea alimentelor din depozite, la servitul mesei şi la curăţenie, fiind la curent cu bunul mers al lucrurilor.
Asistenţa medicală de la nivelul instituţiei noastre este asigurată de Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu Ploieşti. Şcoala a semnalat problemele existente în acest domeniu, fiind demarată procedura de ocupare a unui post, cu personal recrutat din sursă externă, de către instituţiile abilitate.
În ultimii ani, nu au existat nici cazuri de toxiinfecţii alimentare, nici alte cazuri medicale deosebite. Personalul din serviciul de permanenţă este instruit pentru a lua cele mai eficiente măsuri în cazul în care se impune acordarea asistenţei medicale de urgenţă cadrelor şi elevilor.
Controlul intern este asigurat permanent, la toate nivelurile, având la bază dispoziţiile legale, ordine, instrucţiuni şi regulamente de ordine interioară.
Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina este o instituţie de prestigiu a învăţământului postliceal din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, care, prin expertiza personalului şi a dotărilor logistice de care dispune, vizează formarea de reprezentanţi ai Poliţiei Române cât mai bine pregătiţi.”

foto-campinaph.ro

cititi si

Acuzele Sindicatului “Diamantul”: Mâncare stricată, şobolani şi Paracetamol pentru orice boală la Şcoala de poliţie de la Câmpina!”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *