logo
RNTV Live

Școala ASAP + în 6 școli din București, Constanța si Brașov

download
Constantin Corina

În aceste școli, vor fi organizate ateliere de upcycling în colaborare cu designerul Alexe Popescu devenind modele de școli verzi.

Robotul reciclator, figura centrală a campaniei, este creația artistului @cracklez și va fi transpus sub forma unui mural pe pereții exteriori ai următoarelor instituții de învățământ: Liceul Teoretic ”Jean Monnet”, Colegiul Național ”Iulia Hașdeu” și Colegiul Național ”Grigore Moisil” din București, precum și Colegiul Național ”Àprily Lajos” din Brașov și Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân” din Constanța.

Aici este disponibil un videoclip cu echipa ASAP pentru a afla mai multe despre misiunea lor pentru reciclarea din România.

ASAP își asumă provocarea de a dezvolta un model funcțional de colectare a deșeurilor reciclabile în școlile din România.

ASAP facilitează dialogul între actorii locali implicați în procesul de colectare: unitatea administrativ-teritorială, firma de salubritate, unitățile de învățământ, asociațiile de dezvoltare intercomunitară, cu scopul de a găsi împreună soluții la problemele întâmpinate.

Pornit printr-o petiție inițiată de comunitatea ASAP în noiembrie 2020, programul de colectare separată a deșeurilor a fost implementat în 2021 în cele 69 de unități de învățământ din Sectorul 6 al Bucureștiului, în cadrul unui proiect-pilot. Primul oraș care a aderat la misiunea programului ASAP a fost Brașov.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor