logo
RNTV Live

Schimbări majore în noul an şcolar din cauza noului coronavirus!

Ziua Educaţiei Zi liberă de Ziua Educaţiei
Mihai Constantinescu

Schimbări majore în noul an şcolar din cauza noului coronavirus!

Noul coronavirus a schimbat vieţile tuturor, inclus a elevilor Aceştia au terminat mult mai devreme şcoala, iar examenele au fost date în condiţii speciale.

Începerea noului an şcolar va fi şi el altfel decât cum îl ştiam.

„În acest moment nu văd un motiv (…) să nu înceapă un an școlar. Dar vor începe cu anumite precauții (…) într-un context pandemic de transmitere comunitară. Avem scenarii și pentru o accelerare a numărului de cazuri, dar și pentru o conduită normală, dacă respectăm niște reguli și dacă în două – trei săptămâni o să vedem o cădere a acestei pante”, a declarat Nelu Tătaru.

Unul din scenariile pentru începerea școlii în toamnă prevede alternanța celor care merg, fizic, la cursuri, cu cei care rămân acasă pentru cursuri online.

În același timp, un alt scenariu va fi „acela hibrid, în care unii vor fi fizic în clasă, iar alţi elevi vor urmări în acelaşi timp cursurile de acasă în sistem online, urmând ca după aceea să alterneze grupurile de elevi. (…) Şi un alt treilea scenariu este acela în care vom învăţa numai online, dacă situaţia epidemiologică va fi una foarte gravă”.

Scenariul la care se gândesc autoritățile române ține cont și de recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății, care a transmis săptămâna trecută că redeschiderea școlilor și revenirea copiilor la cursuri se va face numai dacă transmiterea comunitară este controlată și înregistrează un nivel scăzut.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/ploiesti-emy-dragoi-va-invita-la-un-concert-de-zile-mari/?fbclid=IwAR3uMIsvZgEHe9NMakHDiylXEs6zxNEX82kmAfUTdgYrk-7a33BrNkcrCtA

Vezi şi  https://portal.republikanews.ro/seful-departamentului-pentru-situatii-de-urgenta-raed-arafat-restrictii-zonale-sau-regionale/?fbclid=IwAR0s8yi_0JJe5ed6G5BASivL62XNeLRDT-FRiOFjTdUS8bfHVydmB7NfDA0

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sursa realitatea.net

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor