Schimbări majore în Europa: Turcia și Rusia pun în aplicare un plan de amploare

Erdogan – Putin meeting in Tehran
Theo Tănăsescu

Moscova și Ankara se apropie de un acord pentru instituirea unui centru de distribuție a gazelor naturale în Turcia în viitorul apropiat, conform declarațiilor vicepremierului rus Alexander Novak, citat de Reuters, potrivit informațiilor furnizate de News.ro.

El a spus că grupul rus Gazprom din Rusia şi grupul Botas din Turcia cooperează strâns şi au discutat foaia de parcurs a proiectului.

”Sunt sigur că se vor ajunge la acorduri privind implementarea practică a acestui proiect în viitorul apropiat”, a declarat Novak într-un interviu acordat canalului TV Rossiya 24.

Anul trecut, Rusia a avansat ideea înființării unui centru de distribuție a gazelor în Turcia, ca o alternativă la pierderile în vânzările către Europa. Această propunere se bazează pe dorința îndelungată a Ankarei de a deveni o platformă comercială pentru țările care se confruntă cu lipsa de energie.

Negocierile nu au înregistrat progrese semnificative, deoarece Turcia a fost afectată de cutremure devastatoare în luna februarie și s-a concentrat pe desfășurarea alegerilor din mai.

Neînțelegerile cu privire la cine ar trebui să fie responsabil pentru acest centru de distribuție au întârziat, de asemenea, negocierile, conform a două surse familiare cu proiectul, citate de Reuters.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor