logo
RNTV Live

Schimbări la vârful deconcentratelor din Prahova. Câțiva șefi de instituții își pregătesc bagajele, în timp ce alții nici nu știu ce îi așteaptă

sursă foto InfoPrut
rnews

Schimbări la vârful deconcentratelor din Prahova. Câțiva șefi de instituții își pregătesc bagajele, în timp ce alții nici nu știu ce îi așteaptă

Odată cu instalare în funcție a noului prefect de Prahova, Virgil Nanu, dar și a subprefectului , Emil Drăgănescu, PSD și-a adjudecat o victorie în fața PNL pe plan local.

Negocierile pentru împărțirea deconcentratelor, încă le dau dureri de cap unor șefi care simt cum se mișcă scaunul pe care se credeau instalați confortabil.

PSD Prahova a ”obținut ” mai multe instituții unde în perioada următoare vor avea loc schimbări.

Printre ele Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor , Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia, Agenția pentru Protecția Mediului, dar și cea mai nouă deconcentrată, înființată odată cu apariția Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, condus de Gabriela Firea.

Încă sunt negocieri strânse și pentru alte deconcentrate aflate în subordinea proaspătului prefect PSD.

Aici însă lupta este mai strânsă. PNL insistă să nu renunțe la Garda de Mediu sau la Inspectoratul Școlar. Surprize pot apărea și aici, spun surse din interiorul celor două formațiuni.

Cât despre momentul în care se va trece efectiv la schimbări, acesta este așteptat undeva după 1 februarie.

Și ANAF-ul, dar și Inspectoratul Județean de Poliție sunt dorite, atât de  liderii PNL cît și de cei ai și PSD, miza fiind una extreme de mare aici.

Între timp, pe lângă algoritmul politic, se pare că există și alte metode de evaluare a actualilor șefi de deconcentrate.

Mulți dintre ei au intrat în vizorul șefilor de partid după ce au etalat pe rețelele de socializarea prea multe ”chiolhanuri” și prea multe vacanțe. Și asta în timp ce trebuiau să fie preocupați de activitatea instituției pe care o conduc și să dovedească că merită să rămână pe post.

Și slabele rezultate obținute unii șefi de deconcentrate a dus la discuții în interiorul formațiunilor de partid. Așa că schimbările vor fi inevitabile.

Vom reveni cu detalii despre cei care vor pleca din funcții , dar și despre  cei care vor fi numiți, în zilele următoare.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/angajatii-primariei-ploiesti…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/modalitatea-de-recrutare-a…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/negocierile-politice-dintre-pnl…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor