Restaurant Steak House nr 16 PloieștiRestaurant Steak House nr 16 Ploiești

Restaurantele și alte localuri de alimentație publică sunt mandate să adopte reguli pentru minimizarea risipei alimentare, noile directive fiind valabile și pentru clienți.

Din 21 martie 2024, restaurantele și alte localuri de alimentație publică sunt mandate să implementeze reguli pentru minimizarea risipei alimentare, iar aceste directive se aplică și clienților.

Mai precis, începând de joi, 21 martie, toate localurile sunt obligate să afișeze vizibil la intrarea în restaurant sau în meniu opțiunea ca clienții să-și ia la pachet mâncarea pe care nu o pot consuma în local, conform informațiilor de la Antena 3.

Clienții nu vor mai plăti nimic pe recipiente, al căror cost va fi suportat de local, restaurant sau cafenea

În ce privește magazinele alimentare, acestea trebuie să ieftinească alimentele care se apropie de data de expirare sau să le doneze unor ONG-uri sau adăposturi pentru animale.

Lista principalelor reguli privind risipa alimentara care se aplică de joi, 21 martie:

– măsuri de responsabilizare pentru diminuarea risipei alimentare pe lanţul agroalimentar, începând cu producţia, procesarea, depozitarea, distribuţia şi comercializarea alimentelor, inclusiv în sectorul de industrie hotelieră şi al serviciilor alimentare;

– măsuri privind vânzarea cu preţ redus a produselor aflate aproape de expirarea termenului de valabilitate;

– măsuri pentru redistribuirea alimentelor prin transfer cu titlu gratuit, pentru consumul uman, către operatorii receptori (Regulamentul CE nr. 852/2004), precum şi măsuri privind redistribuirea alimentelor, prin transfer, pentru consumul uman, către operatori economici;

– măsuri pentru utilizarea şi consumul produselor alimentare în hrana animalelor, până la expirarea termenului de valabilitate a acestora, cu respectarea legislaţiei sanitare veterinare în domeniul nutriţiei animale;

– măsuri pentru direcţionarea produselor de origine animală devenite improprii consumului uman către utilizatori înregistraţi în vederea utilizării de material categoria 3 pentru hrana animalelor din adăposturi;

– măsuri pentru direcţionarea produselor agroalimentare devenite improprii consumului uman sau animal în vederea valorificării lor prin transformare în compost;

– măsuri pentru direcţionarea produselor agroalimentare devenite improprii consumului uman sau animal în vederea valorificării lor prin transformare în biogaz;

– măsuri pentru dirijarea subproduselor de origine animală nedestinate consumului uman către o unitate de procesare autorizată;

– măsuri pentru eliminarea şi utilizarea subproduselor de origine animală şi a produselor derivate, materiale de categoria 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *