logo
RNTV Live

Schimbare de hotar intre judetele Prahova si Dambovita/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Schimbare de hotar intre judetele Prahova si Dambovita. Potrivit unei decizii a Tribunalului Valcea, Sfinxul şi Babele, unele dintre cele mai vizitate monumente naturale din România, apartin de acum judetului vecin.

Schimbare de hotar intre judetele Prahova si Dambovita

Cele doua atractii, aflate la limita dintre judeţul Prahova şi Dâmboviţa sunt revendicate de ambele administratii. Astfel, două judeţe prin localităţile din proximitate, comuna dâmboviţeană Moroeni şi oraşul prahovean Buşteni, au un proces pe acestă problemă la Tribunalul Vâlcea. Instanţa a dat un prim verdict favorabil judeţului Dâmboviţa. Presedintele Consiliului Județean Dâmbovița a scris despre reușita administrației sale pe o pagină de socializare prin care precizat faptul că la acest moment Consiliul Judeţean Dâmboviţa a avut câştig de cauză în procesul cu judeţul Prahova. În mesajul transmis preciza că cei din conducerea județului nostru sustin că atât Sfinxul, cât şi Babele se află pe teritoriul nostru. Citez: “Deşi sentinţa de joi nu este definitivă, toate instanţele, altele decât cele din Prahova, au spus că cele două monumente sunt ale judeţului nostru, iar eu mă voi asigura că Sfinxul şi Babele vor rămâne pe teritoriului judeţului nostru”, am incheiat citatul, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Decizia magistratilor nu este definitivă.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor