logo
RNTV Live

Schimb de prizonieri între SUA și Rusia

serghei-lavrov-cu-declaratii-taioase-despre-r-moldova-si-ue-uniunea-impune-acesti-inca-nici-candidati-sa-deschida-al-doilea-front-183422-1655406046
Theo Tănăsescu

Serghei Lavrov, ministrul rus de externe , a declarat vineri că Rusia este pregătită să discute un schimb de prizonieri cu Statele Unite prin intermediul unui canal diplomatic agreat de ambele țări.

„În ceea ce privește chestiunea persoanelor care sunt condamnate în Rusia și în Statele Unite… există un canal specificat care a fost convenit de către [președintele rus Vladimir Putin și președintele american Joe Biden] și, indiferent de ceea ce spune cineva în mod public, acest canal va rămâne în vigoare”, a declarat Lavrov la o conferință de presă susținută vineri în capitala Cambodgiei, Phnom Penh.

„Suntem pregătiți să discutăm acest subiect, dar în cadrul canalului care a fost convenit de către președinți”, a adăugat Lavrov.

Comentariile sale vin la o zi după ce vedeta americană de baschet feminin Brittney Griner a fost declarată vinovată de introducerea deliberată de droguri în Rusia și condamnată la nouă ani de închisoare, într-un caz care a stârnit îngrijorări că este folosită ca pion politic în războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

În timpul procesului, Griner a pledat vinovată de faptul că a transportat mai puțin de 1 gram de ulei de canabis în bagajele sale în timp ce călătorea pe un aeroport din Moscova, în 17 februarie. Ea a declarat în fața instanței că era conștientă de legile stricte ale Rusiei privind drogurile și că nu a avut nicio intenție de a aduce canabis în țară, spunând că se grăbea și „împacheta în condiții de stres”.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații gasiți aici:Rusia este pregătită să discute un schimb de prizonieri cu SUA, afirmă Lavrov, după condamnarea lui Griner (g4media.ro)

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor