Scheletul unui Camptozaur, numit Barry, va fi scos la licitație și ar putea fi vândut cu peste 1 milion de euro!

schelete-de-dinozauri-la-pretul-de-350-000-de-euro-scoase-la-van
Constantin Corina

Scheletul unui Camptozaur pe nume Berry poate ajunge la suma de 1 milion de euro cand va fi scos la licitație

Barry, scheletul de Camptozaur vechi de 150 de milioane de ani, va fi scos la licitație.

Se spune că acesta are unul dintre cele mai complete cranii documentate vreodată în cazul unui dinozaur și se așteaptă să fie vândut cu peste 1 milion de euro, transmite BBC.

Camptozaurul vechi de 150 de milioane de ani a fost descoperit în anii 1990 în statul american Wyoming. A fost numit Barry după Barry James, paleontologul care l-a găsit, iar experții spun că scheletul este „extrem de bine conservat” .

Scheletul dinozaurului Camptozaur, denumit Barry, este un specimen din perioada Jurasicului târziu, cu dimensiuni de 2,1 metri înălțime și 5 metri lungime.

Surprinzător este ca scheletul dinozaurului este foarte bine păstrat, cu craniul aproape complet (90%) și restul corpului în proporție de 80%.

Vânzările de fosile de dinozaur sunt rare și ridică îngrijorări cu privire la destinul științific al acestor specimene atunci când ajung în colecții private. În aprilie, un Tyrannosaurus rex a fost vândut la licitație în Europa, stârnind preocupare din partea experților în domeniul paleontologiei.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor