logo
RNTV Live

Scandal uriaş la un liceu din Ploieşti. Un elev nevăzător nu mai poate să se prezinte la ore dintr-un motiv incredibil

sursa foto Colegiul National „Alexandru Ioan Cuza” Ploiesti
Mihai Constantinescu

Un copil nevăzător şi însoţitorul său sunt discriminaţi

Scandal uriaş la un liceu din Ploieşti. Un elev nevăzător nu mai poate să se prezinte la ore dintr-un motiv incredibil.

Nefericita întâmplare se petrece la Colegiul Naţional “Alexandru Ioan Cuza” din Ploieşti. Adolescentul din Ploieşti este acum clasa a X-a. A intrat la liceu pe merit, obţinând note demne de  acest colegiu important din oraş(metoda de admitere în aceste cazuri este un specială). Până în toamna anului trecut, venea la ore însoţit de mama sa care îl ajuta cu notiţele.

Este un elev ca toţi ceilalţi numai că nu poate împrumuta din “nebunia vârstei”. Este şi motivul pentru care acum, elevul riscă să piardă clasa a X-a.

Anul trecut, la una dintre ore, colegii lui au întârziat la ora de informatică pentru au fost nevoiți să se mute dintr-o clasă în alta. Cum băiatul a ajuns la timp împreună cu mama, ceilalți elevi s-au supărat că mama tânărului nu l-a anunțat pe profesor de modificare și de întârzierea celorlalți.

Mai mult, elevii spun că nu se pot bucura de nebuniile vârstei din cauză că un adult este permanent la ore cu ei.

Nefericita întâmplare s-a petrecut în octombrie anul trecut. Atunci, diriginta elevului nevăzător a anunțat-o pe mama acestuia că nu o mai primește în clasă. Cum fiul ei nu se poate descurca fără ea, femeia a decis să nu-l mai ducă pe băiat la ore.

Mama copilului a făcut toate demersurile necesare pentru a rezolva situaţia, fără succes însă.

Legea prevede clar că astfel de copii pot fi primiţi la ore dacă îndeplinesc unele condiţii(cum ar fi cea de a avea însoţitor). Dirigintele clasei i-a argumentat sec că Ordinul de ministru la care se face referire este unul pur consultativ.

Elevul este din Blejoi.

Foto cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor