logo
RNTV Live

Scandal la corectarea lucrărilor de la Simularea Bacalaureatului 2024 în România. Elevii de la un colegiul național din Prahova se gandesc la proteste masive

Consiliul local Băicoi
Erika Stoica

Un adevărat scandal a izbucnit în urma corectării lucrărilor de la simularea examenului de Bacalaureat 2024 în România, punând sub semnul întrebării integritatea procesului de evaluare. Situația se regăsește și la un colegiu național din Prahova unde sunt discrepanțe incredibile între punctajele acordate de cei doi profesori corectori la proba de romană.

Elevii din două clase de a XII-a au descoperit că lucrările lor au fost evaluate cu punctaje complet diferite de către cei doi corectori. Cazurile variază de la acordarea a 0 puncte pentru unul dintre subiectee lucrării, considerat “necompletat” de un profesor, în timp ce celălalt acordă un punctaj considerabil mai mare pentru aceeași lucrare.

Un exemplu concret a fost identificat la subiectul unu, unde un elev care și-a demonstrat cunoștințele și abilitățile a primit 0 puncte de la un corector, în timp ce celălalt i-a acordat 24 de puncte, aproape de punctajul maxim. Aceste discrepanțe ridică serioase întrebări cu privire la standardele de evaluare și consistența procesului de corectare.

În alt caz șocant, un elev a primit doar 2 puncte la un subiect, în timp ce celălalt corector i-a acordat 10 puncte pentru aceeași lucrare, adică maxim cat se putea acorda. Astfel de diferențe extrem de mari de punctaj sunt inacceptabile și alimentează frustrarea și dezamăgirea în rândul elevilor și al familiilor acestora, iar exemplele sunt nenumărate..

Elevii se gandesc în acest moment la o formă de protest din cauza punctajului descurajator, mai ales că aceeași profesori le vor corectă și lucrările din vară.. Mai mult decat atat, aceștia spun că nu li se pare corect ca lucrările lor să fie corectate de dascăli de gimnaziu.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor