logo
RNTV Live

Satele se modernizează. Digitalizare înainte de asfalt sau canalizare/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Satele se modernizează. Digitalizare înainte de asfalt sau canalizare

Ministerul Dezvoltării a publicat lista cu proiectele care au câștigat finanțare prin PNRR. În Prahova, zeci de localități au primit bani pentru sisteme inteligente de management. Respectiv digitalizarea instituției primăriei sau montarea de stații de încărcare electrice. Asta deși în multe din localități ar fi fost nevoie de alt gen de investiții.

Satele se modernizează. Digitalizare înainte de asfalt sau canalizare

În Prahova, încă avem localități unde nu există canalizare sau asfalt pe toate drumurile. Chiar dacă nevoile comunității sunt diverse proiectele pe care s-au axat multe primării vizează sistemele TIC. Mai exact, achiziționarea de sisteme digitale pentru primărie sau școală, tableteSatele se modernizează pentru consilierii locali și chiar stații de încărcare electric. În comuna Șirna, a fost obținută prin PNRR o finanțare de peste 2 milioane de lei.

În proiect sunt finanțate și două stații de încărcare pentru mașini electrice. Asta în condițiile în care în comună sunt doar doi proprietari de mașini electrice.

Locuitorii spun că ar fi trebuit investiți bani în alte lucruri, nu în stații electrice.

Altă comună, aceeași problemă. La Cocorăștii Colț, în Prahova, abia acum demarează racordarea la canalizare. În schimb sediul primăriei va fi complet digitalizat.

Și aici vor fi montate stații de încărcare a mașinilor electrice. Spre deosebire de Șirna, aici sunt cel puțin patru posesori de mașini electrice.

În medie, toate primăriile prahovene care au aplicat pentru obținerea finanțării PNRR pentru sisteme inteligente, au primit între 1,5 și 6 milioane de lei. Pe lângă digitalizarea instituției și a unei școli, unii primari vor folosi banii și pentru montarea de camere de supraveghere sau stații de autobuz inteligente..

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor