logo
RNTV Live

“Sărbătoare vinului” începe în week-end la Valea Calugareasca. Nu rata ocazia să vizitezi și cea mai veche construcție țărănească din lemn din județ/ FOTO

Cinci motive pentru care trebuie să ajungi la Valea Călugărească
Mihai Constantinescu

Sărbătoarea Vinului“ de la Valea Călugărească are loc ín acest week-end ín zilele 1-2 octombrie. Nu vor lipsi produsele tradiționale, cele mai bune vinuri locale, must, dar nici muzica bunăși đistracția. Printre invitații speciali ai evenimentului este și Alex Velea.

Expoziția cu vanzare de struguri, vinuri, dar și produse meșteșugărești de la “Sărbătoare vinului” vor face din eveniment unul cu totul special.

Cramă- emblemă din Valea Călugărească

Dacă ajungeți în Valea Calugărescă, faceți o vizită și celei mai faimoase crame -muzeu din Prahova.

Este vorba mai exact despre Muzeul “Crama 1777”. Este o reproducere a Cramei de la 1777, cea mai veche construcție țărănească din lemn de pe teritoriul județului Prahova. De asemena, este printre cele mai reprezentative din zonele viticole ale Țării Românești, fiind construită în anul 1777, conform inscripției existente pe portalul ușii.

Crama propriu-zisă, care în secolul al XVIII-lea era destinată mustăritului strugurilor,. Prezintă o serie de unelte şi obiecte necesare într-o cramă. Este vorba despre unelte pentru viticultură, pentru prelucrarea strugurilor şi vase pentru păstrarea vinului. Se remarcă în mod deosebit câteva piese de sfârşit de secol XIX, respectiv o presă de mari dimensiuni, o pompă de vin fabricată în Germania, un lin cioplit din lemn, precum şi o colecţie de etichete şi sticle pentru vin. Şi veţi găsi multe alte piese din patrimoniul nostru tradiţional, despre care vă vor povesti cu mult har gazedele de la muzeu.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor