Sărbătoare mare astăzi. Tradiţii de Sfânta Marie Mare

Sărbătoare mare astăzi. Tradiţii de Sfânta Marie Mare.

 Astăzi se pomeneşte Adormirea Maicii Domnului, adică trecerea în nefiinţă. Iată de ce, pe 15 august nu se fac urări de „La mulţi ani”. În această zi a avut loc moartea şi înălţarea Fecioarei Maria şi nu este bine să se facă urări.

cel mai verde complex reziential

Se fac urări de “La mulţi ani” pe 8 septembrie, adică de Sfânta Marie Mică, atunci când se cinsteşte Naşterea Maicii Domnului.

Tradiţii de Sfânta Marie Mare

Adormirea Maicii Domnului aduce cu sine o serie de tradiţii şi obiceiuri. Unele se mai păstreză şi astăzi. Se spune că femeile însărcinate trebuie să se roage în această zi la Maica Domnului, pentru ca aceasta să le protejeze pe toată durata sarcinii şi să le ajute să nască prunci sănătoşi.

De Sfânta Maria Mare fetelor le este interzis să îşi taie părul şi să-l arunce la gunoi. De asemenea, este interzis scăldatul în ape curgătoare.

Fetele care doresc să se mărite repede îşi pun busuioc proaspăt sub pernă, pentru a-şi visa jumătatea. Despre această zi se consideră că are o putere magică foarte mare, fapt pentru care, plantele de leac, culese de către tinerele necăsătorite, au forţa de a vindeca diferite boli.

Astăzi este sărbătorită şi Ziua Marinei, Sfânta Marie fiind ocrotitoarea marinarilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

hidro
tymbark

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here