logo
RNTV Live

Şantierele la control! ITM Prahova a aplicat amenzi

ITM
Mihai Constantinescu

 Şanţierele la control! ITM Prahova a aplicat amenzi. În perioada 13 – 17.09.2021 a continuat Campania Naţională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii. De data aceasta, în vizor au fost angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţii.

Scopul controalelor a fost reducerea incidenţei muncii nedeclarate şi subdeclarate.

          Obiectivele campaniei au fost:

  • Identificarea şi combaterea muncii nedeclarate şi luarea măsurilor ce se impun  pentru determinarea respectării de către angajatori a prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă;
  • identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca copiilor şi tinerilor;
  • Determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale de muncă pentru persoanele depistate fără forme legale de angajare, de a le înregistra în REVISAL şi de a le transmite la inspectoratul teritorial de muncă.
  • creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a angajaţilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă.
  • Diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea de către angajatorii care desfăşoară activitate în domeniile amintite, a prevederilor legale menţionate;
  • eliminarea neconformităţilor constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate şi aplicarea de sanţiuni contravenţionale corespunzătoare.

         Inspectorii de muncă din cadrul compartimentului Relaţii de muncă au verificat 36 agenţi economici. În rândul lor au identificat 7 persoane care prestau activitate fără a avea încheiate contracte individuale de muncă . Au aplicat amenzi în valoare totală 128.000 de lei.

Totodată, inspectorii de muncă au constatat o serie de deficienţe în domeniul relaţiilor de muncă, fiind dispuse 8 măsuri în vederea remedierii acestora.  Printre  neconformităţile constatate au fost şi următoarele:

 – neîncheierea contractelor individuale de muncă;

 – neacordarea drepturilor salariale;

 – transmiterea datelor eronate in Reges;

 – lipsa copiilor contractelor individuale de muncă la locul desfăşurării activităţii;

Menţionăm faptul că, în desfăşurarea acţiunilor de control, inspectorii de muncă au beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova monitorizează atent situațiile de încălcare a prevederilor Codului Muncii referitoare la munca nedeclarată și va acţiona pentru intrarea în legalitate şi sancţionarea comportamentelor abuzive.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/premiul-boovie-a-ajuns-la-urlati/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilvaromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor