logo
RNTV Live

Șansă pentru cei care nu mai pot achita ratele pentru locuință. Soluția pentru ca ei să nu își piardă casa

bloc
rnews

Cei care și-au cumpărat o casă și nu mai pot plăti ratele, mai au o șansă să rămână în locuință. O lege adoptată săptămâna trecută prevede că oamenii ajunși în această situație ar putea rămâne în casă în schimbul unei chirii.

Imobilul ar urma să fie cumpărat de autoritățile locale, iar cei aflați în pericol de evacuare vor avea prioritate la închirierea locuinței.

Conform noii legi, administrațiile locale vora vea obligația de a aloca bani de la bugetul local pentru a cumpăra locuințe la licitațiile organizate de bănci pentru apartamentele celor care nu și-au mai putut plăti creditul ipotecar.

Există și niște condiții pe care trebuie să le întrunească cei ce riscă să își piardă locuințele și care pot dobândi statut de chiruaș. Printre acestea faptul că locuința nu trebuie să fie mai mare de 100 mp, iar locatarii să nu mai dețină și alte proprietăți.

Contractul de închiriere de face pe cincia ni cu posibilitate de prelungire.

 

sursa – stirileprotv.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor