logo
RNTV Live

Elevii şi profesorii vor fi chemați la școală și sâmbăta din semestrul II

elevi masti
Mihai Constantinescu

Elevii şi profesorii vor fi chemați la școală și sâmbăta din semestrul II. Este idee ce este analizată în acest moment de către reprezentanţii Ministerului Educaţei.

 Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că școlile din țară vor avea nevoie de activități remediale, după perioada în care s-a predat exclusiv online.

„Printre cele 7.203 școli nu este nici una care să spună că nu are nevoie de nici un fel de acțiune remedială. Sunt convins că fiecare profesor va trebui să se implice în aceste acțiuni remediale într-o măsură mai mare sau mai mică. Am căzut de acord că trebuie făcute față în față.

Acțiunile remediale trebuie făcute peste programul specific clasei aferent semestrului 2. Deci este clar că trebuie să vină mai multe ore la școală. Pot însemna și ore pe parcursul zilelor de sâmbătă, dar vom vedea care e disponibilitatea în funcție de specificul fiecărei școli”, a spus Ministrul la EuropaFM.

Toate cadrele didactice vor fi plătite suplimentar pentru orele de educație remedială, a precizat Ministrul. Sorin Cîmpeanu spune că au fost identificate deja fondurile necesare: este vorba despre 30 de milioane de euro, care vor proveni din fonduri europene, potrivi sursei citate

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor