logo
RNTV Live

Salvatori de vieți în uniformă. Vezi ce au făcut jandarmii și polițiștii de pe Valea Prahovei

donatii-sange-am-nevoie-de-sange
Oana Stoica

Sunt zilnic în slujba cetățenilor, și în nenumărate situații salvează vieți. Au considerat însă că nu este suficient, iar astăzi au făcut un gest care ar trebui să fie un exemplu și pentru alții.

Vorbim despre oamenii în uniformă, polițiștii din Sinaia și jandarmii Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montani Sinaia, dar și cursanţii de la secţiile şi posturile montane din ţară, care participă la programele formative derulate în Centru, cât și jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova de la Detaşamentele din Sinaia şi Buşteni.

Aceștia au donat astăzi sânge pentru cei care au atâta nevoie de lichidul vital. Au fost ajutați de Centrul de Transfuzii Sanguine din Ploiești care s-a deplasat pe Valea Prahovei cu un laborator mobil de recoltare.

”Sângele donat de o persoană poate salva până la trei vieţi, iar cel mai important dar pe care îl poţi dărui cuiva este darul vieţii”, spun într-un comunicat de presă, cei care au participat la campania de donare de sânge.

Potrivit statisticilor, în România, doar 2% din populaţie donează sânge. Prin urmare, nu de puţine ori, cantitatea de sânge colectată se dovedeşte a fi insuficientă comparativ cu cererea foarte mare înregistrată de spitalele din România.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor