logo
RNTV Live

Pentru ei nu există şcoală online. Câinii cu brevet de salvare din avalanşă, pregătiţi să salveze vieţi

caini
Mihai Constantinescu

Nu au teme pentru timpul liber şi nici nu fac cursuri online, dar sunt cei mai silitori elevi! Câinii de salvare din avalanşă de la Salvamont Prahova au trecut prin probe seriose în ultima perioadă  pentru a se specializa în salvarea persoanelor în nevoie. 

“Tocmai ce am încheiat cel mai recent stagiu de pregătire a câinilor de avalanșă Salvamont. Deoarece polivalența este una dintre aptitudinile unui salvator montan, câinii noștri de căutare au făcut un upgrade către căutarea de suprafață în zonă montană, aceasta presupune o căutare pe uscat și se adresează victimelor rătăcite sau dispărute, deși specializarea principală a acestor câini este căutarea în avalanșă. Salvamont România fiind unic formator acreditat pentru acest tip de câini. Tot în cadrul acestui stagiu, au fost testate, înainte de începerea iernii, aptitudinile câinilor deja brevetați care vor asigura intervenția în caz de avalanșă cu victime, în diferite zone montane ale țării”, a scris pe Facebook Sergiu Frusinoiu.

*În foto, Carp execută un exercițiu de semnalizare a unei victime rătăcite și în stare de conștiență.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/informare-anm/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/apia-efectueaza-plata…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sursa Salvamont Prahova

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor