Consiliul Județean Prahova, prin intermediul serviciului Salvamont Prahova, anunță primirea a două autospeciale de intervenție în teren montan. Această nouă dotare face parte dintr-un proiect la nivel național, prin care se distribuie un total de 34 de vehicule destinate să îmbunătățească echipamentele unităților de salvare montană.

Autospecialele sunt dotate cu tehnologie medicală avansată și remorci specializate pentru transportul unităților canine. Proiectate pentru a opera eficient pe teren accidentat, aceste vehicule sunt destinate transportului echipajelor de salvare și acordării primului ajutor victimelor.

Finanțarea acestor autospeciale a fost asigurată prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în cadrul „Programului Operațional Regional 2014-2020”, în proiectul “Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale”.

Consiliul Județean Prahova subliniază importanța parteneriatului cu Departamentul pentru Situații de Urgență, IGSU, Salvamont România, Inspectoratele județene pentru Situații de Urgență și Consiliile Județene. Acest parteneriat contribuie semnificativ la dezvoltarea și eficientizarea serviciilor de salvare montană, consolidând capacitatea de intervenție în situații de urgență la nivelul județului.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *